Γερμανία

Bundesliga, το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

Η απάντηση στην ερώτηση «ποιο πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό» είναι δύσκολο να δοθεί. Δεν ισχύει, όμως, για Ισπανούς φοιτητές που έβγαλαν με τη βοήθεια μαθηματικών πρώτο εκείνο της Bundesliga.

Χωρίς αμφιβολία πολλές φορές σε μεταξύ μας συζητήσεις έχουμε δυσκολευτεί να δώσουμε απάντηση στην ερώτηση «ποιο είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη».

Δεν ισχύει το ίδιο για τους φοιτητές μαθητικών από τρία διαφορετικά πανεπιστήμια της Ισπανίας, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η γερμανική Bundesliga είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην γηραιά ήπειρο και το πιο δύσκολο να το κερδίσει μια ομάδα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Χαουάν Κάρλος», του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης και του Πολυτεχνείου της Βαλένθια, δημοσιοποιούσαν την μελέτη τους στο διεπιστημονικό περιοδικό «Chaos», αναπτύσσοντας μια νέα μέθοδο μέτρησης της ανταγωνιστικότητας, η οποία μάλιστα μπορεί να εφαρμοστεί στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Δηλαδή, το αποτέλεσμα προκύπτει από «ένα… ηλεκτροκαρδιογράφημα του πρωταθλήματος», το οποίο δείχνει πόσο συχνά, πόσο ξαφνικά και πόσο πολύ οι ομάδες ενός πρωταθλήματος αλλάζουν θέση κατάταξης στη βαθμολογία μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x