Τεχνολογία

CMStorm Trigger, ένα από τα κορυφαία μηχανικά πληκτρολόγια για gamers

Το σύνηθες gaming περιφερειακό ενός υπολογιστή είναι φυσικά το ποντίκι του.

Άλλωστε είναι το κύριο μέσο ελέγχου του ίδιου του λειτουργικού, αλλά και των περισσότερων παιχνιδιών. Βέβαια, εξίσου σημαντικό ρόλο, στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα παιχνίδια, παίζει και το πληκτρολόγιο. Στους racing τίτλους για παράδειγμα και χωρίς κάποιος gamepad διαθέσιμο, το πληκτρολόγιο είναι το απόλυτο εργαλείο. Σε hack’n’ slash RPG αλλά και MOBA, το πληκτρολόγιο παίζει ακόμα σημαντικότερο ρόλο, αφού όλες οι άλλες επιθέσεις και άμυνες, πλην 1-2 βασικών, γίνονται μέσα από αυτό.



Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα gaming πληκτρολόγια ήταν αυτά που είχαν μια-δυο σειρές από προγραμματιζόμενα πλήκτρα, είχαν φωτισμό και σε κάποια ακριβότερα, συναντάγαμε και κάποια οθόνη, μονόχρωμη ή έγχρωμη, που απλά προσέθετε το κάτι παραπάνω. Σήμερα, τα gaming πληκτρολόγιο μπορούν να έχουν όλα τα παραπάνω, αλλά πρέπει να έχουν και κάτι ακόμα. Να ανήκουν στη κατηγορία των μηχανικών.

Το Trigger έρχεται σε μια μεγάλη μεν αλλά λιτή συσκευασία. Ανοίγοντας το κουτί, βρίσκουμε μέσα το συμπαγές και βαρύ πληκτρολόγιο, μια ειδική βάση στήριξης των καρπών, ένα USB καλώδιο με επένδυση τύπου σχοινιού για να μη μπλέκεται, και δυο μικρά εγχειρίδια. Το ένα μας κατευθύνει στο ειδικό web site της εταιρείας για να κατεβάσουμε το απαραίτητο λογισμικό και το άλλο έχει μερικές βασικές οδηγίες χρήσης. Αφαιρώντας το πληκτρολόγιο από τη συσκευασία, αμέσως αντιλαμβάνεται κάποιος τη στιβαρή του κατασκευή και το μεγάλο του βάρος. Μιλάμε για ένα εντελώς «μάχιμο» περιφερειακό, το οποίο ζυγίζει 1260 γραμμάρια! Καλά διαβάσατε, σχεδόν 1,5 κιλό είναι το βάρος του Trigger, του οποίου η εμφάνιση είναι επίσης αρκετά… στρατιωτική, χάρη στο μαύρο-γκρι συνδυασμό χρωμάτων, τη χρήση μεγάλων γραμματοσειρών πάνω στα πλήκτρα αλλά και φυσικά το γεγονός ότι είναι αρκετά χοντρό (το πάχος του φτάνει στα 2,5 εκατοστά). Μάλιστα, όταν η γνωστή Αναστασία (ξέρετε ποια, ε;) το είδε, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «από πού το ξετρύπωσα αυτό» νομίζοντας πως είναι κάποιο παλιό πληκτρολόγιο από υπολογιστή της δεκαετίας του 80. Προσωπικά πάντως, βρήκα τη συγκεκριμένη σχεδιαστική προσέγγιση της εταιρείας απόλυτα κατάλληλη για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x