Χρήστος Σωτηρακόπουλος

DAS REBOOT: Και έτσι στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και το γερμανικό ποδόσφαιρο αποδεικνύει δεκαετίες τώρα πως η επιτυχία δεν είναι κάτι που τυχαία βρίσκεις στο δρόμο, αλλά μία επίπονη διαδικασία!

Ο Γκάρι Λίνεκερ είπε κάποτε την ατάκα που έγινε κλισέ και λοιδορήθηκε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί αλλά αν το δει κανείς διαχρονικά επί της ουσίας δεν είχε άδικο! Ζούμε και πάλι σε μία εποχή που από το 2014 η εθνική τους ομάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια βασισμένη στην εκπληκτική φουρνιά του 2009 που πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 στο Μάλμε.

Η τωρινή τους εθνική ελπίδων μόλις ξαναπήρε το τουρνουά που ολοκληρώθηκε στη Πολωνία κερδίζοντας το φαβορί, την Ισπανία αν και πέντε από τους πιο βασικούς της παίκτες έλειπαν με την εθνική Ανδρών στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών στη Ρωσία, όπου και εκεί είναι στον τελικό. Για όποιον νομίζει πως η Γερμανία κάνει όλες αυτές τις επιτυχίες, σταθερά και μεθοδικά για πέντε δεκαετίες τώρα, επειδή απλά έχει καλούς παίκτες ή κάποιους σημαντικούς προπονητές, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται πως έχει συμβεί όλο αυτό.

Διαβάστε το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x