Μαχητικά Αθλήματα

Die hard!

Σ’ έναν από τους συναρπαστικούς σε εξέλιξη αγώνες των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό kickboxing, ο Στοφορίδης έκανε τρομερό come-back επικρατώντας με εντυπωσιακό ΚΟ του Μαυρογιάννη!

Με επικό φινάλε, σασπένς και πρόσωπα της βραδιάς τους Στοφορίδη, Μπερδέση, Εξακουστίδη, αλλά και τον Σύρο ολοκληρώθηκε το Best Fighter το οποίο πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο, στο Φάληρο.

Το ματς της χρονιάς!

Στο heavyweight αγώνα της βραδιάς, ο Γιάννης Στοφορίδης πήρε από την αρχή το πάνω χέρι, στρίμωξε τον μαχητικό Γιούρι Μαυρογιάννη που δεν το έβαζε κάτω, κι έχοντας ήδη ένα νοκ-ντάουν υπέρ του, βάδιζε προς μια επιβλητική νίκη.

Μέχρι και το τέλος του β’ γύρου όταν έγινε το αναπάντεχο: ένα ξερό κροσέ τον βρήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πεσμένο φαρδύ πλατύ στο καναβάτσο! Ένα χτύπημα από εκείνα που το 99% των αθλητών βλέπουν σε replay αργά το βράδυ για να καταλάβουν από πού τους ήρθε κι αφού φυσικά έχουν χάσει…

Κι εκεί απέδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος! Συνήλθε στο μέτρημα του διαιτητή, επέστρεψε και έπειτα από "λυσσαλέα" ανταλλαγή χτυπημάτων, έκανε σπουδαίο come-back επικρατώντας με εντυπωσιακό ΚΟ στον γ'΄γύρο! Τρομερή εξέλιξη, επικό φινάλε, μαχητές με όλη τη σημασία της λέξεως.

Όλοι κερδισμένοι

Στο πιο κοντινό και αμφίρροπο ματς της βραδιάς, Σταύρος Εξακουστίδης και Νίκος Χύσεν χόρτασαν θέαμα το κοινό. Με την πλάστιγγα να γέρνει πότε προς τη μία και πότε προς την άλλη μεριά, το τέλος βρήκε μεγάλο νικητή τον Εξακουστίδη που πήρε τα σκήπτρα στην κατηγορία (62,5κ.), αλλά και τον Χύσεν που από (ελαφρύ) αουτσάιντερ χτύπησε στα ίσια το παιχνίδι. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για extra-round. Και σίγουρα η ρεβάνς μοιάζει επιβεβλημένη.

Αφεντικό

Η μοναδική λέξη που μπορεί να περιγράψει την υπεροχή του Τάσου Μπερδέση στην κατηγορία του (80κ.). Ο Παλτατζής κατάφερε να μοιραστεί για πολύ λίγο το ρινγκ μαζί του. Δύο σερί χτυπημάτων του Πατρινού και ισάριθμα νοκ-ντάουν ήταν αρκετά για να δώσουν πρόωρο τέλος στον αγώνα, με τον κορυφαίο Έλληνα πυγμάχο να συνεχίζει την προέλασή του. Για την συνέχεια Γιαννούλας ή Πετρόπουλος; H πρώτη κόντρα είναι ήδη στα σκαριά ή δεύτερη θα... "έπρεπε" να είναι.

Fair Play και 1-1

Οι κριτές έδωσαν έξτρα γύρο στο παιχνίδι Σύρος-Δ. Γκίκας και τότε εκτυλίχθηκε μια πραγματικά σπάνια σκηνή για τα ελληνικά δρώμενα. Σε ένδειξη fair play ο Σύρος αναγνώρισε πως ο αντίπαλός του ήταν καλύτερος στους τρεις γύρους ζητώντας να του δοθεί η νίκη. Έτσι έγινε το 1-1 στα μεταξύ τους ματς.

Τα αποτελέσματα του Best Fighter 2015:

K-1, Heavyweight
Γιάννης Στοφορίδης vs Yuri Μαυρογιάννης
Νικητής Στοφορίδης με νοκ άουτ στον 3ο γύρο

Κ-1, 62,5κ.
Σταύρος Εξακουστίδης vs Νίκος Χύσεν
Nικητής Εξακουστίδης με ομόφωνη απόφαση

Boxing, 80κ.
Τάσος Μπερδέσης vs Έντι Παλτατζής
Νικητής Μπερδέσης με νοκ άουτ στον 1ο γύρο

Κ-1, 73κ.
Aλέξης Σύρος vs Διονύσης Γκίκας
Νικητής Δ. Γκίκας

Τετράδα Κ-1 70 κιλών

Τελικός
Γκίκας vs Γκροπάι
Νικητής Γκροπάι με ομόφωνη απόφαση

1ος ημιτελικός
Νίκος Γκίκας vs Χρήστος Αβραμίδης
Νικητής Γκίκας με ομόφωνη απόφαση

2oς ημιτελικός
Σπύρος Νιάρχος vs Γιώργος Γκροπάι
Νικητής Γκροπάι με απόφαση

Superfights

K-1 81 κιλά
Γιάννης Μανώλας vs Άρης Μπέλος
Αποσύρθηκε η ομάδα του Μανώλα (Theofanous team) έπειτα από διαφωνία για τον ορισμό των κριτών, με συνέπεια να μην διεξαχθεί το ματς.

K-1
Ρέζκα Τσεσκλάτζε vs Γιώργος Μουστάκης
Νικητής Μουστάκης με ομόφωνη απόφαση

Κ-1
Ιώ Καρπουζλή vs Δήμητρα Δημητρακοπούλου
Nικήτρια Δημητρακοπούλου με ομόφωνη απόφαση

Κατά σειρά οι βραβεύσεις που έγιναν στο πλαίσιο της διοργάνωσης:

Aγώνας της χρονιάς
Σ.Παπαδόπουλος vs Γ. Μιχαλόπουλος (KIMBO 3)

Ομάδα της χρονιάς
Fighters Αθανασόπουλος

Αθλήτρια της χρονιάς
Κάλλια Κουρούνη

Νοκ άουτ της χρονιάς
Κακουμπάβας (με Παπαδημητρίου στο Best Fighter 2013)

Δημοφιλέστερος αθλητής της χρονιάς
Μιχάλης Ζαμπίδης

Διεθνής διάκριση της χρονιάς
Άρης Μπέλλος

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x