Μουσική

Eurovision 2015: Το απόλυτο φαβορί κέρδισε! (vids-pic)

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Σουηδία κέρδισε το 60ο Μουσικό Διαγωνισμού της Eurovision, με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου να μένει στην 19η θέση και την Κύπρο στην 22η θέση.

Αν και κάποιοι τον περασμένο Απρίλιο προσπάθησαν να αποκλείσουν τη φετινή συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision, ο Mans Zelmerlow με το τραγούδι «Heroes» κατάφερε να πάρει μία… ηρωική νίκη στον 60ο Μουσικό Διαγωνισμό.

Ο Σουηδός ήταν το ακλόνητο φαβορί, παρότι η Ρωσία (κατέλαβε τη 2η θέση) και την Ιταλία (βγήκε 3η) προσπάθησαν με αξιώσεις να πάρουν εκείνες τη νίκη.

Δείτε το νικητήριο τραγούδι



Από την πλευρά τους, η Ελλάδα και η Κύπρος κατετάγησαν 19η και 22η, αντίστοιχα. Την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath» ψήφισαν οι: Αλβανία (10), Αρμενία (5) και Κύπρος (8).



Η τελική βαθμολογία

inner

Πώς κύλησε η βραδιά

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού οι Αυστριακοί διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία εξαιρετική τελετή έναρξης. Στο καθαρά διαγωνιστικό μέρος η Σλοβενία έκανε δυνατό μπάσιμο. Και λίγο αργότερα το Ισραήλ ήταν η μοναδική… ethnic νότα της βραδιάς. Η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου μας θύμισε λίγο κάτι από «Great Gatsby». Η Αρμενία θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, με αφορμή την 100η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Σερβία κατάφερε να ξεσηκώσει με την επιβλητική ερμηνεία της Bojana Stamenov. Η συμμετοχή με έντονο παρασκήνιο της Σουηδίας ξεχώρισε με τα εφέ της, καθώς πήγε ένα βήμα μπροστά τον διαγωνισμό. Μία κλασική μπαλάντα για την Κύπρο και για τον Γιάννη Καραγιάννη. Και η παρθενική συμμετοχή της Αυστραλίας κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κοινού. Από το ένα… μούσι της έδωσε πέρσι την πρωτιά, φέτος η διοργανώτρια Αυστρία είχε τρία και έκαψε το πιάνο της!

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε στη σκηνή η Μαρία Έλενα Κυριάκου – η οποία παρά την ίωση που την ταλαιπώρησε – ερμήνευσε εξαιρετικά το «One Last Breath» και κέρδισε το χειροκρότημα. Το Μαυροβούνιο είπε να χορέψει και κάτι… σαν συρτάκι. Η Πολωνία με την Monika Kuszynska ξεχώρισε για το τραγούδι της, ενώ έγινε η πρώτη χώρα που είχε διαγωνιζόμενο πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι.

Κάτι από… Πάολα μας θύμισε η Λετονία. Πολιτικό μήνυμα έστειλε, από την πλευρά της, και η Ρουμανία για τη μετανάστευση. Μετά ήταν η σειρά της συντρόφου του Ισπανού Νταβίντ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντούρνε, να τραγουδήσει το κομμάτι της με μία απίστευτη χορογραφία. Αντιπολεμικό μήνυμα η Ουγγαρία, ενώ η Γεωργία με το Warriors στήριξε το φεμινιστικό κίνημα. Λίγο πριν από το τέλος η Ρωσία, ένα από τα φετινά φαβορί, κέρδισε το χειροκρότημα. Χαμός στο φινάλε με την Ιταλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x