Επικαιρότητα

Ντέρμπι στην Αθήνα, προβάδισμα Δούρου και Μώραλη!

Μεγάλο ντέρμπι στο δήμο της Αθήνας, μεταξύ Σακελλαρίδη-Καμίνη βάσει των τελικών exit poll.Προβάδισμα της Δούρου (περιφέρεια Αττικής) και Μώραλη (δήμο Πειραιά). Συνεχής ροή με τα επίσημα αποτελέσματα.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων διαφοροποιούν σημαντικά την εικόνα σε σχέση με την αίσθηση που δημιούργησαν τα exit poll, ιδιαίτερα στον δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα, πριν συμπληρωθούν δύο ώρες από το κλείσιμο της κάλπης, στον δήμο της πρωτεύουσας ο Γ. Καμίνης προηγείται με 21,71% και ακολουθούν ο Γ. Σακελλαρίδης με 19,97% και ακολουθεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με 16,97%, ενώ πολύ κοντά φαίνεται να βρίσκεται και ο υποψήφιος της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης με 15,81%.

Στον Πειραιά, ωστόσο, τα exit poll επιβεβαιώνονται σχετικά με το προβάδισμα του Γιάννη Μώραλη έναντι του Βασίλη Μιχαλολιάκου, με ποσοστά 33,4% έναντι 31% που καταλαμβάνει αντιστοίχως ο απερχόμενος δήμαρχος και του κ. Δρίτσα (16,4%).

Μετά από τα exit poll, η εικόνα των πραγματικών αποτελεσμάτων εμφανίζει διαφορές με τις πρώτες εκτιμήσεις: Στην Περιφέρεια Αττικής, η κυρία Ρένα Δούρου προηγείται με βραχεία κεφαλή από τον κ. Σγουρό (23,6%-22,0% αντίστοιχα) ενώ έπεται ο κ. Κουμουτσάκος με 14,4%. Φυσικά, οι συσχετισμοί αναμένονται να διακυμανθούν καθώς η καταμέτρηση των ψήφων έχει μόλις αρχίσει.

Αλλά και στα διορθωμένα exit poll, μειώνεται η διαφορά Δούρου-Σγουρού στο 24,5% με 22%.

Ενώ η καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί σε μόλις 22 από τα 356 εκλογικά τμήματα του Πειραιά, το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία είναι μόλις 54,8%. Ελαφρώς αυξημένη φαίνεται η προσέλευση των ψηφοφόρων στην Περιφέρεια Αττικής με 57,7% και ενώ η καταμέτρηση αφορά στα 445 από τα 6.490 εκλογικά τμήματα.


Τα επίσημα αποτελέσματα από το υπουγείο εσωτερικών




Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x