F1

«Κεραυνός» Φερστάπεν, πήρε την pole στην Ιμόλα και ισοφάρισε ιστορικό ρεκόρ του Σένα!

Στις πιο αμφίρροπες κατατακτήριες της σεζόν, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν και πάλι κυρίαρχος, παίρνοντας την pole position για το Grand Prix της Ιμόλα και ισοφαρίζοντας ένα σπουδαίο ρεκόρ!

Και στο τέλος... παίρνει την pole position ο Μαξ Φερστάπεν!

Στις πιο αμφίρροπες κατατακτήριες της σεζόν, ο Ολλανδός πιλότος ανέκαμψε μετά τα προβλήματα της RB20 στις δοκιμές και κατέκτησε την pole position για το Grand Prix της Ιμόλα, φτάνοντας τις 8 συνεχόμενες και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κρατούσε ο αείμνηστος Άιρτον Σένα από το 1989!

Παρόλο που πολλοί θεωρούσαν, μετά τις χθεσινές (17/05) δοκιμές, πως ίσως το σερί του Φερστάπεν να «έσπαγε» στην Εμίλια Ρομάνια, ο τρεις φορές σερί πρωταθλητής έκανε «μυθικό» χρόνο στο Q3 (1:14.746) και άντεξε στην πίεση των δύο πιλότων της ΜακΛάρεν, με τον Όσκαρ Πιάστρι να ξεκινάει από τη δεύτερη θέση του grid και τον Λάντο Νόρις από την τρίτη.

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari, οι οποίες δεν μπόρεσαν πάντως να ανταγωνιστούν καθόλου τη Red Bull του Φερστάπεν. Πολύ καλή εμφάνιση και για τη «θυγατρική» ομάδα της Red Bull, Racing Bull, με τον Γιούκι Τσουνόντα να ξεκινά από την 7η θέση στο Grand Prix και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο από την 9η. Άσχημη εξέλιξη για τον Φερνάντο Αλόνσο, που είχε έξοδο στο Q1 και θα ξεκινήσει από τη 19η θέση του grid.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x