Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: «Ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα»;

Γιατί να έχεις ένα πλυντήριο στο σπίτι, όταν μπορείς να έχεις δυο;

Όταν η Άννα Παναγιωτοπούλου τραγουδούσε την «Κουτσομπόλα», θέλω να πιστεύω ότι δεν είχε στο μυαλό της το Σαμπιονά, την Παρί, την Μονακό, τον σύντροφο Ριμπολόβλιεφ, τον Νασέρ Αλ Χελαϊφί, τον Ζλάταν, τον Φαλκάο, τον Τιάγκο Σίλβα, τον Τέβεζ. Άλλωστε τότε τα ρούχα που απλώνονταν στην ταράτσα, πλένονταν στο χέρι ή στη σκάφη και οι νοικοκυρές έλεγαν τα νέα τους, κουτσομπόλευαν ή τσακώνονταν την ώρα που άπλωναν. Το πλυντήριο μπήκε στη ζωή μας αρκετά μετά από το τραγούδι της «Κουτσομπόλας». Και ειδικά στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει κανενός είδους περιορισμός για το αν θα πλύνεις ή θα ξεπλύνεις λευκά μαζί με χρωματιστά, αν θα πατήσεις την πρόπλυση πριν ή το στέγνωμα μετά, αν θα βάλεις μαλακτικό ή χρωμοπαγίδα: όλοι οι καλοί χωράνε στην ίδια πλύση κι όσο περισσότερα «ρούχα» στο πλυντήριο, τόσο πιο εντυπωσιακή η μπουγάδα που θα απλώσεις στα σκοινιά.

Έγραφε χθες ο Γιάννης Τσαούσης για τη Μονακό και το νέο ποδοσφαιρικό Ελντοράντο. Προφανώς οι πετρελαιάδες της Παρί το διάβασαν και συγχύστηκαν: πετρελαιάδες αυτοί, φυσικοαεριτζής ο Ριμπορόβλιεφ (μήπως έχουν κόντρα;) Και προσπαθούν να απαντήσουν επικοινωνιακά στα χαϊλίκια της Μονακό με πρόταση 100 εκατομμυρίων για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ποντάροντας σε πολύ απλά και βασικά πράγματα του ποδοσφαίρου: α) έχει τον ίδιο μάνατζερ με αυτόν του Φαλκάο, δηλαδή τον κ. Μέντεζ. β) ο Κριστιάνο, σε αντίθεση με τον Μέσι, δεν έχει κανένα δέσιμο με καμία ομάδα, πλην του τραπεζικού του λογαριασμού. γ) η Ρεάλ τον αγόρασε 94 μύρια σε άλλες εποχές, με άλλα οικονομικά δεδομένα και δύσκολα λες «όχι» σήμερα σε 100 εκατομμύρια τρία χρόνια μετά και χωρίς να έχεις πάρει από τον Κριστιάνο αυτά που περίμενες σε τίτλους. δ) η κάθε σπουδαία μεταγραφή, επισκιάζεται από την αμέσως επόμενη μεγάλη μεταγραφή. ε) το φετινό πρωτάθλημα της Παρί αλλά και η καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορούν να δελεάσουν μεγάλους παίκτες να έρθουν, όχι μόνο για τα φράγκα - όπως στην Μονακό που δεν θα παίζει Ευρώπη - αλλά και για το πρεστίζ. στ) financial fair - play; Τι είναι αυτό; Τρώγεται;

Εγώ θα δώσω έναν πόντο παραπάνω στους Παριζιάνους έναντι των Μονεγάσκων: στη Γαλλία υπάρχει το γνωστό θέμα της φορολογίας του 75% άνω του ενός εκατομμυρίου κι όπως καταλαβαίνει κανείς, σε όλες τις μεταγραφές που θα γίνουν, κανένας παίκτης δεν θα πληρώσει από την τσέπη του την υψηλή φορολογία. Αντιθέτως το Μονακό παραμένει φορολογικός παράδεισος και μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τη μανούρα που έχει ξεκινήσει με τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία ζητάει να πληρώνει την ίδια φορολογία και η Μονακό ώστε να παίζεται το παιχνίδι επί ίσοις όροις ανάμεσα σε όλες τις ομάδες του Σαμπιονά, οι Παριζιάνοι βάζουν το χέρι στην τσέπη βαθύτερα από κάθε άλλον. Μόνο που το έργο θα έχει πολλές συνέχειες ακόμα, πολλές μεταγραφές, πολλά «μπαμ», εκατοντάδες εκατομμυρίων και υπέροχα πρωτοσέλιδα. Άλλωστε γιατί να έχεις μόνο ένα πλυντήριο στο σπίτι, όταν μπορείς να έχεις δυο; Διπλή μπουγάδα, διπλή καθαριότητα, διπλά ρούχα κρεμασμένα στα μανταλάκια, διπλή απόλαυση!

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x