Games

FM 2014, ώρα για "κάψιμο"

Πάρτε μπύρες, πίτσες, αναψυκτικά, ότι σας αρέσει τέλος πάντων και ενημερώστε την γυναίκα/αρραβωνιαστικιά/κοπέλα σας ότι θα σας χάσει για κάποιο διάστημα, γιατί κυκλοφόρησε το Football Manager 2014!

Μάλιστα από εδώ και στο εξής θα μιλάει και ελληνικά! Ναι διάολε! Αυτό που εκατοντάδες Έλληνες FM managers ονειρεύονταν έγινε πραγματικότητα! Επιτέλους δεν θα χρειάζεται να εξηγούμε στο μη γλωσσομαθή μπατζανάκη μας ότι το Set Pieces δεν σημαίνει Θέσε Κομμάτια, αλλά θα δει από μόνος του ότι πρόκειται για τις Στημένες Φάσεις. Δεν θα χρειαστεί πια να αποκρυπτογραφήσει αρκτικόλεξα όπως το D/FB(L), καθώς πια έχει γίνει Α/ΜΧ(Α) και θα δει ότι σημαίνει Αμυντικός/Μπακ Χαφ (Αριστερά). Θα διαγράψει από το λεξιλόγιο του τον προπονητικό όρο Def. Set Pieces και θα χρησιμοποιεί τον ελληνικότατο, Αμ. Στημένα.

Ας καταλαγιάσουμε όμως τον ενθουσιασμό μας και ας δούμε τα νέα χαρακτηριστικά του Football Manager 2014 αναλυτικά, με τη βοήθεια μάλιστα του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για το πολυετές κάψιμό μας με το παιχνίδι τον Miles Jacobson, με τον οποίο και συνομιλήσαμε μία μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία της φετινής έκδοσης. Όπως μας απάντησε λοιπόν ύστερα από σχετική ερώτηση «η περσινή έκδοση του παιχνιδιού, πήγε τόσο καλά στην ελληνική αγορά από πλευράς πωλήσεων, που η Sports Interactive έκανε πράξη τα λόγια της και πρόσθεσε τα Ελληνικά στο μενού του παιχνιδιού. Μια διαδικασία φυσικά χρονοβόρα για το ελληνικό μεταφραστικό team, το οποίο όμως μπορούμε να πούμε πως τα πήγε περίφημα στο έργο του».

Σίγουρα κάποιες από τις αποδόσεις των αγγλικών όρων θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές ή καλύτερες. Αυτό όμως δεν ακυρώνει το συνολικό έργο τους το οποίο είναι άξιο συγχαρητηρίων. Όπως τόνισε άλλωστε και ο Miles, «η προσθήκη των Ελληνικών θα αποτελέσει και ένα επιπλέον και ευχάριστο κίνητρο για τους gamers που ήθελαν ως τώρα να ασχοληθούν με το παιχνίδι αλλά οι περιορισμένες γνώσεις τους στα Αγγλικά δεν τους βοηθούσαν». Όσον αφορά τώρα στο σχεδιασμό και τη δομή του παιχνιδιού, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι το φετινό Football Manager είναι το καλύτερο Manager που έχει κυκλοφορήσει. Έχουν διατηρηθεί όλες τις σχεδιαστικές αναβαθμίσεις από την περσινή έκδοση, το μενού και οι ενέργειες μέσα στο παιχνίδι έγιναν πολύ πιο απλές, επεξηγηματικές και αληθοφανείς, ενώ η αίσθηση που σου αφήνει είναι ότι πια όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x