Μοτοσικλέτα

Fly me to the moon…

Όχι ο τύπος δεν είναι τρελός. Απλά, είναι καλλιτέχνης! Με τον δικό του τρόπο... Ο Ζουλιέν Ντουπόντ μιλάει αποκλειστικά στο sport-fm.gr για την προσπάθεια του να κάνει βόλτα στο φεγγάρι!

Κάθε εμφάνιση του σε trial για εκείνον είναι μια πρόκληση. Έτσι και στη Μήλο. Όταν πάτησε το πόδι του στο όμορφο, κυκλαδίτικο νησί το μόνο που είχε κατά νου ήταν να κάνει μοναδικό, εντυπωσιακό, έτσι ώστε να μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων.

Αυτός είναι ο Ζουλιέν Ντουπόντ, κυρίες και κύριοι. Ένα καλλιτέχνης freestyle trial, ο οποίος απολαμβάνει κάθε τρικ που κάνει λες και το κάνει για πρώτη φορά! Ο Γάλλος όμως τώρα το παράκανε με την καλή έννοια του όρου αφού έκανε μια βόλτα στο... φεγγάρι με το bike του.

Διαβάστε όσα είπε ο Ζουλιέν Ντουπόντ στον Μιχάλη Ηλιού:

-Έχεις κάνει trial σε πολλές χώρες. Ποια χώρα θα ήθελες να επισκεφτείς;

«Το όνειρο μου είναι να επισκεφθώ την Χιλή μαζί με τον φίλο μου, πρώην snowborder, Σέρτζε Βιτέλι. Έχω ήδη επισκεφθεί την Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη από δύο φορές και έχω χαρεί πολύ τα trial που έχω κάνει εκεί και θα ήθελα να το ξανακάνω».

Υπάρχει κάποιο όνειρο που δεν έχεις... δαμάσει με τα κόλπα σου;

«Όταν είχα πρωτοσκεφτεί να κάνω ένα backflip, είχα δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό, το ίδιο και για τις 360 μοίρες που έκανα στο Paris Bercy. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ποιο κόλπο από όλα που έχω στο μυαλό μου θέλω να κάνω. Έτσι, προσπαθώ να κρατήσω το... όνειρο μου ζωντανό κάθε μέρα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αλλάξω το σκεπτικό μου».

Την ώρα που κάνεις άλματα, που γυρίζεις με τη μοτοσικλέτα, υπάρχει φόβος; Έχεις φοβηθεί ποτέ;

«Πάντα ψάχνω στα άλματα μου κάποια αίσθηση. Γενικά αυτός είναι και ο τρόπος που έχω επιλέξει να ζω τη ζωή μου. Και ο φόβος είναι ένα κομμάτι από όλο αυτό οπότε ναι φοβάμαι».

Πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας φόβος για έναν άνθρωπο που είναι από τους κορυφαίους trial biker;

«Θεωρώ πως είναι καλύτερο να φοβάσαι σε κάποια σημεία. Αυτό είναι που με κρατάει συγκεντρωμένο όταν είμαι πάνω στο bike μου».

Έχεις σκεφτεί ποτέ να αλλάξεις σπορ, MotoGP για παράδειγμα;

«Πραγματικά, δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω σπορ αλλά περισσότερο περνά από το μυαλό μου το να σταματήσω την καριέρα μου ως trial biker. Είναι πολύ δύσκολο να μένεις στην κορυφή σε αυτό που κάνεις και να έχεις μια καλή σχέση μαζί του. Με την πάροδο του χρόνου όμως και την εμπειρία που έχω αποκτήσει, έχω μάθει να είμαι περισσότερο επαγγελματίας με το πάθος μου για τα μηχανάκια κι αυτό είναι πιο σημαντικό από όλα».

H Red Bull σου δίνει... φτερά σήμερα για να κάνεις το χόμπι σου, αυτό που λατρεύεις, επάγγελμα. Ποιος ήταν εκείνος όμως που σου έδωσε το κίνητρο για να ξεκινήσεις και πόσο σε βοήθησε στην εξέλιξή σου;

«Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει στη ζωή μου ήθελαν το καλύτερο από μένα. Συνολικά όμως, το πιο σημαντικό άτομο για μένα είναι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Τιερί Μισό. Με βοήθησε να εξελίξω τις ικανότητες μου και με έμαθε πάρα πολλά».

Ποιο είναι το πιο παράξενο πράγμα που σου έχει συμβεί; Η πιο τρελή εμπειρία που έχει ζήσει στο πλαίσιο trial στα ταξίδια σου σε όλο (σχεδόν) τον κόσμο;

«Θα μπορούσα να σας πω για την εμπειρία μου στον ναό των Αζτέκων ή στην κίνηση του Μέξικο ή στο Σαν Φραντσίσκο ή στην έρημο Σαχάρα. Αλλά από εδώ και στο εξής η πιο τρελή μου εμπειρία ήταν να… βολτάρω στο φεγγάρι (γέλια)».

Τι ξέρεις για την Ελλάδα;

«Έχω μάθει τα απαραίτητα για την Ελλάδα στα δύο προηγούμενα ταξίδια μου. Οι Ελληνίδες είναι φοβερές, η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη και η ελληνική γη είναι η καλύτερη... παιδική χαρά για μένα».

Εκτός από τη Μήλο που έχει σκεφτεί να κάνεις τα κόλπα σου στην Ελλάδα;

«Τώρα δουλεύουμε ένα πρότζεκτ που έχει να κάνει με ένα extreme sport που λέγεται «Ghost Highway». Είναι η ιστορία ενός εξερευνητή που επισκέπτεται αρχαία και εγκαταλελειμμένα μέρη σε όλο τον κόσμο και σε κάθε επεισόδιο θα υπάρχει και άλλος αναβάτης. Η πρώτη σεζόν θα έχει 6 επεισόδια και σχεδιάζουμε ένα από αυτά να κινηματογραφηθεί στην Ελλάδα, επειδή είναι πάρα πολύ ωραία και έχει φανταστικά μέρη. Το πνεύμα της GhostHighway είναι να επιστήσει την πολιτιστική συνείδηση».

Δείτε τι έκανε στη Μήλο ο Ζουλιέν Ντουπόντ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x