Επικαιρότητα

Focus: «Για τον Βαρουφάκη η Ελλάδα είναι μια... αγελάδα που παράγει γάλα»

Στο «Varoutape» στέκεται η Bild που τονίζει ότι αν κάποιος έκανε στη Γερμανία ό,τι και ο Βαρουφάκης θα αντιμετώπιζε έως τρία χρόνια φυλάκιση.

"Η Ελλάδα είναι μία αγελάδα που παράγει γάλα", είναι ο τίτλος άρθρου του γερμανικού περιοδικού "Focus" αναπαράγοντας την σχετική δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, την ώρα που τα άλλα διεθνή ΜΜΕ αποκωδικοποιούν τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ περί αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ. Κι ενώ η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" διερωτάται αν θα υπάρξει στάση πληρωμών στη χώρα μας με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας , Κλάους Ρέγκλινγκ, να προειδοποιεί την Αθήνα ότι ο χρόνος τελειώνει , η γερμανική εφημερίδα "Bild" ασχολείται για μία ακόμα φορά με σκάνδαλο "Varoutape" . "O Έλληνας υπουργός Οικονομικών ηχογράφησε κρυφά συνομιλίες αξιωματούχων στη Ρίγα. Όποιος είχε κάνει τέτοιο στη Γερμανία, θα αντιμετώπιζε έως και τρία χρόνια φυλάκιση", σχολιάζει η εφημερίδα.

"Για τον Βαρουφάκη , η Ελλάδα είναι μία αγελάδα που παράγει γάλα" , αναφέρει το γερμανικό περιοδικό "Focus" αναπαράγοντας την δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών."Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δήλωσε μεταξύ άλλων σε βρετανικό μέσο : "Οι Έλληνες πολίτες μας στηρίζουν , έχουμε νωπή εντολή για να τερματίσουμε την παγίδα λιτότητας, να τερματίσουμε το βρώμικο σπιράλ του πληθωρισμού και να πούμε στους πιστωτές μας ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους ως πιστωτών η αγελάδα που παράγει γάλα να δέρνεται για να υποταχθεί". Το περιοδικό Focus σχολιάζει επίσης την δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας , Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα "Bild". "Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα ώστε να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της και δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση χωρίς μια συμφωνία", είπε ο Ρέγκλινγκ.

"Στάση πληρωμών; Η Ελλάδα θα βγει από την ευρώ ;", διερωτάται η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη αλλά και του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση, σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση των Αθηνών δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ. " Αν η Αθήνα δεν μπορεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, τότε η χώρα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη ; . Η συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας φιλοξενεί τις δηλώσεις του Σαρλ Γουιπόζ, καθηγητς οικονομίας στο ινστιτούτο της Γενεύης (ΙHEID) : "Οδηγούμαστε σε μία στάση πληρωμών. Με τις ημερομηνίες αναφορικά με τις δόσεις που πρέπει να καταβάλει η Αθήνα στους πιστωτές της να πηγαίνουν όλο και πιο πίσω, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει έγκαιρα μία συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί στάση πληρωμών στην Ελλάδα", τονίζει ο Γουόζ.

Με το "Varoutape" ασχολείται για μία ακόμα φορά η γερμανική εφημερίδα "Bild" σχολιάζοντας πως, το σκάνδαλο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη να παραδέχεται ότι ηχογράφησε κρυφά τις συνομιλίες υπουργών Οικονομικών στην Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα, θα ήταν ποινικό αδίκημα στη Γερμανία. "Ο Γιάνης Βαρουφάκης χρησιμοποίησε το έξυπνο κινητό του τηλέφωνο για να ηχογραφήσει κρυφά συνομιλίες. Και μάλιστα ο ίδιος παραδέχτηκε σε blog στο Ιντερνέτ ότι το κάνει συχνά. Θα μπορούσα αυτό να το κάνω στη Γερμανία;", διερωτάται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και δίνει την δική της απάντηση. "Στη Γερμανία , αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, αυτός που θα το έκανε θα κινδύνευε με τρία χρόνια φυλάκιση( Άρθρο 201 του Ποινικού Κώδικα).

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x