F1

Formula 1: Προσπεράσεις που έχουν μείνει στην ιστορία! (video)

Με αφορμή την σπάνια προσπέραση του Φέτελ στον Ντάνι Ρικιάρντο στο Gran Prix της Κίνας, το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε μερικές μονομαχίες που μας χάρισαν εντυπωσιακά προσπεράσματα.

Μπορεί να βρισκόμαστε στη δεύτερη μόλις στροφή του πρωταθλήματος της Formula 1, αλλά την Κυριακή και εν μέσω αμφισβήτησης -ότι δεν γίνονται πλέον προσπεράσματα-, ο Σεμπάστιαν Φέτελ επιχείρησε και πέτυχε ένα πολύ δύσκολο προσπέρασμα από την εξωτερική γραμμή, με… θύμα τον Ντάνι Ρικιάρντο.

Φέτελ –Ρικιάρντο 2017 Κίνα



Εκτός από το πιο πρόσφατο highlight του πρόσφατου Gran Prix στη Σαγκάη, υπάρχουν και άλλα που αξίζει να τα ξαναθυμηθούμε.

1.Χάκινεν –Σουμάχερ (2000, Βέλγιο)
Στην κορυφή της λίστας μας φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το καλύτερο προσπέρασμα στην ιστορία της Formula 1. Μια μονομαχία σπάνια και γνήσια του αθλήματος με τους δύο θρύλους Μίκα Χάκινεν και Μίκαελ Σουμάχερ να βάζουν στη μέση τον ανήμπορο Ρικάρντο Ζόντα και να πραγματοποιούν κάτι που φάνταζε αδύνατο.



2.Βερστάπεν - Ρόσμπεργκ (2016, Μεγάλη Βρετανία)
Επόμενο, είναι το προσπέρασμα του ατίθασου Μάξ Βερστάπεν στον μετέπειτα πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Ολλανδός πήρε το χειροκρότημα για μια πολύ δύσκολη προσπάθεια η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε βρεγμένο οδόστρωμα.



3.Μάσα –Σένα (2012, Σιγκαπούρη)
Συνέχεια με το δύσκολο προσπέρασμα του πολύπειρου Φελίπε Μάσα στον Μπρούνο Σένα. Σε αυτή την περίπτωση αρκούν επτά δευτερόλεπτα για να νιώσουμε και εμείς λίγη από την αδρεναλίνη του Βραζιλιάνου πιλότου.



Μπόνους στη λίστα δύο μονομαχίες από… άλλη εποχή, με αναμνήσεις που σε κάνουν να αναρωτηθεί τι οδηγάρες έτρεχαν τότε…

4.Πικέ –Σένα (1986, Ουγγαρία)


5.Μάνσελ –Μπέργκερ (1990, Μεξικό)


Επιμέλεια: Γιώργος Τσιλιβαράκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x