Δελτία Τύπου

GFC 6: Ένα μικρό UFC στην Ελλάδα

Το Greek Fighting Championship, στην 6η έκδοσή του παρουσίασε ατόφιο ΜΜΑ θέαμα εντός και εκτός του οκτάγωνου κλουβιού και κράτησε τους τυχερούς θεατές καθηλωμένους στο κλειστό του Tae Kwon Do.

Ο αποχαιρετισμός του κεντρικού παρουσιαστή του GFC 6 Νίκου «NIVO» Βουρλιώτη αργά το βράδυ του Σαββάτου έριξε την αυλαία στην καλύτερη διοργάνωση μαχητικών αθλημάτων που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Η παραγωγή ήταν αρτιότερη από ποτέ, από τον φωτισμό ως την επιπέδου UFC κάλυψη για το NOVASPORTS και τις 4 γιγαντοοθόνες που παρουσίαζαν με εντυπωσιακό τρόπο όλη την δράση ζωντανά και με replay των επίμαχων φάσεων. Κάτι πολύ μπροστά για τα ελληνικά δεδομένα που εξέπληξε τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες.

Αν όμως η παραγωγή ήταν 5 αστέρων το αθλητικό κομμάτι ήταν τουλάχιστον ισάξιο. Δεκατρείς σπουδαίες μάχες όπου είδαμε όλη την ουσία του αθλήματος. Ψυχή, σεβασμός στον αντίπαλο, υποταγές, τεχνική, εντυπωσιακά χτυπήματα και μεγάλους νικητές.

Ξεχωρίζουμε φυσικά τον θριαμβευτή του Main event Νίκο Σοκώλη που απέναντι στον έμπειρο Γερμανό Benjamin Russ, κατάφερε να διαφύγει μιας πολύ δύσκολης στιγμής όταν ο αντίπαλος του κλείδωσε μια υποταγή Kimura που του έστρεψε σχεδόν αφύσικα προς τα πίσω το χέρι, όμως άντεξε και έβγαλε την άμυνα για να περάσει αμέσως στην επίθεση και να κλειδώσει την δική του υποταγή με Armbar που έφερε και το tapout στον πρώτο γύρο. Τρομερή επιστροφή του Σοκώλη μετά από 2.5 χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση.

Για τα καλά ζέστανε την κερκίδα και το co main event όπου είδαμε την ρεβάνς του Αλέξη Νικολακόπουλου με τον Χρήστο Πλασάρη, τους δύο κορυφαίους στα rankings της Welterweight κατηγορίας. Από το πρώτο δευτερόλεπτο και οι δύο τους φάνηκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν τη μάχη όσο το δυνατόν πιο εμφαντικά. Πολλές ανταλλαγές χτυπημάτων με λίγο καλύτερη πυγμαχία από τον Νικολακόπουλο που σε όλη τη διάρκεια ήταν πιο εύστοχος με τα χέρια του και πιο γρήγορος στις αποφυγές. Στον τρίτο γύρο κυνήγησε και ένα armbar για να πάρει την υποταγή αλλά ο Πλασάρης απέδειξε την σκληρότητά του. Μια από τις καλύτερες μάχες στην ιστορία του ελληνικού ΜΜΑ.

Στα highlight της βραδιάς και η νίκη του Παναγιώτη Στρουμπούλη επί του Ρόμπερτ Ογκανεσιάν. Δύο από τους κορυφαίους 84ρηδες στην Ελλάδα είχαν εναλλάξ τα χτυπήματα στην αρχή του πρώτου γύρου με τελικό νικητή τον Στρουμπούλη αφού μετά από έναν καλοζυγισμένο αγκώνα και χτυπήματα στο έδαφος, προκάλεσε ένα βαθύ κόψιμο πάνω από το φρύδι του αντιπάλου του αναγκάζοντας τους προπονητές του να διακόψουν το παιχνίδι για την ασφάλεια του αθλητή τους.

Φυσικά η μεγάλη αποκάλυψη της βραδιάς ήταν η 19χρονη Φωτεινή Κρομμύδα που ήδη βαφτίστηκε από τον ντόπιο μαχητικό Τύπο ως η μικρή Ronda Rousey. Με background στο Kickboxing και μόνο 2,5 μήνες προπόνηση στο έδαφος και με ελάχιστη προετοιμασία κατάφερε να κερδίσει 2 σερί μάχες, με δύο υποταγές, απέναντι σε πιο έμπειρες αντιπάλους και να κατακτήσει την ζώνη του GFC στα 56 κιλά, εντυπωσιάζοντας όλο το στάδιο με την μαχητικότητά της.

Πολύ δυνατή εμφάνιση και από τον Αλέξανδρο Δημαρά, που με την επιβλητική νίκη του επί του Θανάση Ντράγκνεφ με μία δύσκολη υποταγή ανέβηκε ψηλά στα rankings της Welterweight κατηγορίας.

Εν κατακλείδι, το GFC 6 μπαίνει στην ιστορία ως το πιο επιτυχημένο MMA event αυτής της χώρας, μια διοργάνωση που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από άλλες σπουδαιότερες του εξωτερικού.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα:
Νίκος Σοκώλης- Benjamin Russ
Νικητής ο Σοκώλης με υποταγή

Νικολακόπουλος- Χρήστος Πλασάρης
Νικητής ο Αλέξης Νικολακόπουλος με ομόφωνη απόφαση

Αλέξανδρος Δημαράς- Θανάσης Ντράγκνεφ
Νικητής ο Αλέξανδρος Δημαράς με υποταγή.

Τελικός Τετράδας στις γυναικείες ΜΜΑ: Χριστίνα Καμενίτσα - Φωτεινή Κρομμύδα
Νικήτρια η Κρομμύδα με υποταγή

Παναγιώτης Στρουμπούλης- Ρόμπερτ Ογκανεσιάν
Νικητής ο Παναγιώτης Στρουμπούλης με ΤΚΟ (διακοπή από τη γωνία)

Γιάννης Κατσαρός- Νίκος Βαλαγιάννης
Νικητής Γιάννης Κατσαρός με πλειοψηφική απόφαση

Βαγγέλης Χαρός- Σωκράτης Κερπάτσι
Νικητής Βαγγέλης Χαρός με υποταγή

Γιάννης Νίκας - Γιάννης Παναγιωτίδης
Νικητής με υποταγή ο Γιάννης Νίκας

Μαριάνθη Σαμούχου- Φωτεινή Κρομμύδα(Τετράδα γυναικείων ΜΜΑ)
Nικήτρια Φωτεινή Κρομμύδα σε μία εντυπωσιακή μάχη με υποταγή!

Χαρά Δημητρούλα- Χριστίνα Καμενίτσα (Τετράδα γυναικείων ΜΜΑ)
Nικήτρια με υποταγή η Χριστίνα Καμενίτσα

Βλαδίμηρος Στεφάνοβιτς- Παρίσης Ψαράς
Nικητής με ομόφωνη απόφαση Βλαδίμηρος Στεφάνοβιτς

Δήμας Πηλικίδης - Γιώργος Βαρδής
Νικητής με πλειοψηφική απόφαση ο Δήμας Πηλικίδης

Παρασκευάς Κάντζας- Νικήτας Μαλσουγέρμοφ
Νικητής: Μαλσουγέρμοφ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x