Επικαιρότητα

Google, Facebook, Yahoo έριξαν… άκυρο στον Ομπάμα

«Χυλόπιτα» κέρασαν τον Μπαράκ Ομπάμα Facebook, Google και Yahoo. Αγνόησαν την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ να παρευρεθούν στο ανοιχτό συνέδριο με θέμα την κυβερνο-ασφάλεια, που διοργανώνει ο ίδιος.

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, δύο «εγκέφαλοι» της Google, καθώς και η CEO της Yahoo, Marissa Mayer, αρνήθηκαν να παραστούν στο συνέδριο που διοργανώνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, την Παρασκευή, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg η αιτία της έντασης στις σχέσεις του Μπαράκ Ομπάμα με τα μεγαλοστελέχη των ιντερνετικών κολοσσών, στάθηκε η συμμετοχή της μυστικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) σε πολλά περιστατικά υποκλοπών στοιχείων χρηστών και παρακολουθήσεων, που αφορούν τις εταιρείες αυτές.

Στο συνέδριο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, στο Σαν Φρανσίσκο ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται εντός της ημέρας να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο οι Google, Facebook και Yahoo θα ενθαρρύνονται να μοιράζονται πληροφορίες για τις απειλές κυβερνοεπιθέσεων, τόσο μεταξύ τους όσο και με την αμερικανική κυβέρνηση.

Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x