Γενικά

Governador

Με τον Παουλίνιο να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 86’ η Βραζιλία πήρε την πρόκριση με σκορ 2-1 απέναντι στην Ουρουγουάη στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε… Η Βραζιλία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουρουγουάης στα ημιτελικά, χάρη σε γκολ του Παουλίνιο στο 86’, πήρε τη νίκη – πρόκριση με σκορ 2-1 και περιμένει να μάθει ποια εκ των Ισπανίας και Ιταλίας θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Confederations στο «Μαρακανά».

Έτσι, η ομάδα του Σκολάρι κατάφερε να φτάσει για 5η φορά στον τελικό της διοργάνωσης και αν κερδίσει τον τελικό θα γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο τρεις συνεχόμενες φορές.

Το ματς:

Οι παίκτες του Ταμπάρεζ αγνόησαν τη δύναμη των Βραζιλιάνων και της «καυτής» έδρας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Ο Φορλάν αν και σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις είδε στο 14’ τον επίσης σπεσιαλίστα… στις αποκρούσεις, Ζούλιο Σέζαρ, να τον νικάει από την «άσπρη βούλα» και να κρατάει το 0-0.
Η ομάδα του Σκολάρι «ξύπνησε» στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 41’ ο Νεϊμάρ μπήκε με εκπληκτική προσπάθεια στην περιοχή των Ουρουγουανών, γύρισε τη μπάλα στον Φρεντ και αυτός την έστειλε στην κενή εστία για να κάνει το 1-0.
Η «σελέστε» μπήκε αποφασισμένη και στο δεύτερο 45λεπτο και με φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του Σέζαρ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 48’ με τον Έντισον Καβάνι. Από εκεί και έπειτα το σκηνικό ήταν αντίστοιχο με του πρώτου ημιχρόνου, καθώς η «σελεσάο» ανέκτησε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και η ομάδα του Ταμπάρεζ απειλούσε με αντεπιθέσεις. Τελικά λίγο πριν το ματς φτάσει στην παράταση ο Παουλίνιο με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Νεϊμάρ στο 86’ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Μουσλέρα χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.


Cesar stops από Counterpoint1


BRA 1-0 URU από Samu035


BRA 1-1 UR από Samu035



BRA 2-1 UR από Samu035

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Νταβίντ Λουίζ, Σίλβα, Άλβες, Μαρτσέλο, Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ (73’ Ερνάνες), Νεϊμάρ (90+2’ Ντάντε), Χουλκ (64’ Μπέρναρντ), Φρεντ

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ) : Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Περέιρα, Αρέβαλο, Γκονζάλες (83΄ Γκαργκάνο), Ροντρίγκεζ, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες

Διαιτητής: Ενρίκε Οσές (Χιλή)

Γήπεδο: Εστάντιο Γκοβερναδόρ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x