Επικαιρότητα

Guardian: Μην αγοράσετε το iPhone 7 μέχρι να πληρώσει η Apple τους φόρους της

Μπορεί η όρεξη των φαν των γκάτζετ να έχει «ανοίξει» μετά από τη σημερινή παρουσίαση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, όμως ο Βρετανός αρθρογράφος μας προτρέπει να... κρατηθούμε.

Μπορεί η όρεξη των φαν των γκάτζετ να έχει «ανοίξει» μετά από τη σημερινή παρουσίαση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus (των καλύτερων iPhone που έχει δημιουργήσει ποτέ η Apple) ωστόσο ένα δημοσίευμα του Guardian προτρέπει τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας να... κρατηθούν και να μην αγοράσουν το νέο μοντέλο, μέχρι να πληρώσει ο κολοσσός της τεχνολογίας τους φόρους της.

«Μην αγοράσετε το νέο iPhone μέχρι η Apple να πληρώσει τους φόρους της», είναι ο τίτλος του άρθρου γνώμης του ιστότοπου, το οποίο έγραψε ο συγγραφέας Mike Daisey, πριν από την παρουσίαση του νέου προϊόντος της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώτος λόγος για να μην αγοράσει κανείς το iPhone 7 είναι ότι, για τον μέσο χρήστη, αυτό θα μοιάζει και θα λειτουργεί σχεδόν όπως και το προηγούμενο smartphone της σειράς. Όπως ισχυρίζεται ο Daisey, οι ανεπαίσθητες αλλαγές στην εμφάνιση και την ταχύτητα δεν αξίζουν τον κόπο να σπαταλήσει κανείς τόσα χρήματα για το νέο μοντέλο.

Ο δεύτερος λόγος που ο αρθρογράφος απορρίπτει το νέο προϊόν της Apple είναι η απόφαση της εταιρείας να αφαιρέσει από τις συσκευές την υποδοχή για τα συμβατικά ενσύρματα ακουστικά, αναγκάζοντας στην ουσία τους χρήστες να αγοράσουν καινούργια ασύρματα, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά από την ίδια εταιρεία.

Ωστόσο, ο σημαντικότερος λόγος κατά τον συγγραφέα για να μην πάρει κανείς το νέο iPhone είναι το σκάνδαλο που ξέσπασε πρόσφατα αναφορικά με τη φορολόγηση της Apple στην Ιρλανδία. Πριν από λίγες ημέρες, η ΕΕ αποφάνθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να καταβάλει φόρους ύψους 13 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου, κρίνοντας ως παράνομη κρατική βοήθεια τη φορολογική συμφωνία που είχαν κάνει Apple και Δουβλίνο, με αδικαιολόγητες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη. Η Ιρλανδία χορηγούσε στην Apple αδικαιολόγητα τα τελευταία χρόνια φορολογικά πλεονεκτήματα, κάτι που παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, διότι επέτρεψε στην Apple να καταβάλει σημαντικά λιγότερους φόρους από ό,τι άλλες επιχειρήσεις.

«Δεν θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο iPhone, γιατί δεν θα είναι αισθητά καλύτερο από το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε τώρα. Δεν θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο iPhone επειδή η αφαίρεση της θύρας για τα ακουστικά δεν ωφελεί σε τίποτα τον χρήστη αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά στην αύξηση κέρδους. Δεν θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο iPhone γιατί η Apple θα μπορούσε εύκολα να πληρώσει τους φόρους που χρωστάει, αλλά αρνείται να το κάνει. Δεν θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο iPhone γιατί ο Στιβ Τζομπς δεν θα ήθελε να επιβραβεύσετε τη μετριότητα», καταλήγει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x