Παράξενα

H έφοδος των «πορτοφολάδων»

Εικόνες που αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης συμμοριών «πορτοφολάδων» έρχονται στη δημοσιότητα, με το περιοδικό Paris Match να κάνει 8σέλιδο αφιέρωμα.

Το άνοιγμα των συνόρων προς τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης έχει οδηγήσει πολλές συμμορίες Ρουμάνων και Βούλγαρων «πορτοφολάδων» να αναζητήσουν την τύχη τους στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως το Παρίσι και το Λονδίνο.

Η κατάσταση φαίνεται πια πως παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία ο φωτογραφικός φακός κατάφερε να εντοπίσει τις συμμορίες εν ώρα δράσης.

Τα τουριστικά σημεία, τα ΑΤΜ και οι σταθμοί του μετρό είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές για να πέσει κάποιος θύμα των «πορτοφολάδων», που σε αρκετές περιπτώσεις είναι και μικρά παιδιά.

Το πιο συνηθισμένο κόλπο είναι να αποσπά κάποιος την προσοχή ζητώντας από το υποψήφιο θύμα να υπογράψει για κάποια εκστρατεία, την ώρα που βρίσκεται σε κάποιο ΑΤΜ.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία καταφέρνει να συλλάβει αρκετούς, σε πολλές περιπτώσεις κυρίως παιδιών αναγκάζεται να τα αφήσει ελεύθερα καθώς προστατεύονται από οποιαδήποτε ποινική δίωξη λόγω της ηλικίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x