Games

H ιστορία του Assassin's Creed video game

Μετά το 2003 και το Prince of Persia ο δημιουργός Patrice Desilets θέλησε να αναπτύξει ένα παρόμοιο τίτλο αλλά με διαφορετική πλοκή. Έτσι το 2007 η Ubisoft παρουσίασε έναν καινούργιο τίτλο.

Μετά το 2003 και το Prince of Persia ο δημιουργός Patrice Desilets θέλησε να αναπτύξει ένα παρόμοιο τίτλο αλλά με διαφορετική πλοκή. Έτσι το 2007 η Ubisoft παρουσίασε έναν καινούργιο τίτλο που θα επιφύλασσε πολλά.

Ο λόγος για το Assassin’s Creed.

Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως action-adventure-stealth game και κυκλοφόρησε για τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας PS3 και Xbox 360 και έναν χρόνο αργότερα για PC.

Η ιστορία ξεκινάνει με τον ηρώα μας Desmond Miles, μπάρμαν στο επάγγελμα, να πέφτει θύμα απαγωγής από μια ισχυρή εταιρεία που ονομάζεται Abstergo.

Ο Desmond, ενώ βρίσκεται αιχμάλωτος ενημερώνεται πως θέλουν την βοήθεια του για να χρησιμοποιήσουν μια χρονομηχανή, που ονομάζεται Animus, καθώς πιστεύουν πως έχει κάποιους μακρινούς συγγενείς όπου θα τους βοηθήσουν στην έρευνά τους.

Ο ίδιος, συγκατατίθεται να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα για να ζήσει τις αναμνήσεις του προγόνου του Altair ibn-La'Ahad, ενός δολοφόνου που εξορίστηκε γιατί έσπασε έναν κώδικα των Ασσασσίνων και έθεσε σε κίνδυνο την αδελφότητά τους.

Προκειμένου να επανακτήσει την πρώην ιδιότητά του, ο Altair πρέπει να κυνηγήσει εννέα βασικούς στόχους που του ανέθεσε ο Al Mualim αρχηγός της αδελφότητας των Ασσασίνων. Απρόθυμα, συμφωνεί και κυνηγά αργά τους στόχους.

Πίσω στο 2012, η Abstergo στέλνει μια ομάδα να ανακτήσει (σύμφωνα με το ολόγραμμα που είδε ο Altair) τα έργα τέχνης για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου.

Αποφασίζει πως δεν έχουν πια ανάγκη τον Desmond και δίνει διαταγή να τον σκοτώσουν. Η Lucy Stillman, ένας υπάλληλος της Abstergo που παρακολουθούσε τη χρήση του Animus από τον Desmond, ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει περαιτέρω τις αναμνήσεις του, καθως ένας πρώην δοκιμαστής του Animus είχε αφήσει μηνύματα όπου μόνο ο Desmond μπορεί να δει, μήνυμα για το τέλος του κόσμου.

Η συνέχεια του πρώτου Assassin’s Creed ήρθε το 2009 με την ονομασία Assassin’s Creed II. Η ιστορία ξεκινάει ακριβώς εκεί που την αφήσαμε στον προηγούμενο τίτλο, στο χρονικό σημείο όπου ο Desmond μαζί με την υπάλληλο της Abstergo Lucy Stillman δραπετεύουν από την εταιρεία.

Έπειτα, ο Desmond ξαναμπαίνει σε μια χρονομηχανή, αυτή την φορά όμως πιο εξελιγμένη με το όνομα Animus 2.0 και ξαναζεί τις αναμνήσεις ενός πρόγονου του, του Ezio Auditore da Firenze ενός έφηβου, γόνου καλής οικογένειας που, όπως οι συνομήλικοί του, αγαπά την καλοπέραση και την ξένοιαστη ζωή που του προσφέρουν η κοινωνική του θέση και τα φυσικά του χαρίσματα, στην Ιταλία της Αναγέννησης μεταξύ τελών του 15ου και αρχών του 16ου αιώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x