Νίκος Ζέρβας

H παρέα και το όνειρο σε ένα δίωρο

Βαγγέλης Μάντζαρης και Δημήτρης Αγραβάνης μίλησαν εφ’ όλης της ύλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για το αίσθημα της δυνατής παρέας και του ονείρου που ζουν στον Ολυμπιακό.

Όσοι ζουν από κοντά (όσο η δημοσιογραφική ιδιότητα το επιτρέπει) τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια, στις αποστολές και τα ταξίδια, έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό το μεγάλο «όπλο» που έχει στη φαρέτρα τη τελευταία τετραετία αυτή η ομάδα. Η παρέα, η φιλία, η αλληλοεκτίμηση και ο σεβασμός που υπάρχει ατομικά και ομαδικά, είναι στοιχεία που μπορείς να διαπιστώσεις. Συνδυάζοντάς αυτές τις εικόνες με τον τρόπο που αντιδρούν όλοι όταν κάποιος συμπαίκτης τους πέσει στο παρκέ, ή με τον τρόπο που συμμετέχουν από τον πάγκο πανηγυρίζοντας, πείθεσαι πως οι «ερυθρόλευκοι», είναι κάτι παραπάνω από μία πολύ καλή μπασκετική ομάδα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Χθες, μέσα από τη δίωρη συνέντευξη των Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Αγραβάνη που προσέφερε στους ακροατές, αλλά και τους τηλεθεατές του (ελέω WEB TV) ο ΣΠΟΡ Fm 94,6, ακόμα και αυτοί που παρακολουθούν μόνο από την τηλεόραση τα παιχνίδια, πήραν μία πολύ καλή γεύση, για τα παραπάνω. Δύο παιδιά που στα 25 και στα 20 τους αντίστοιχα, έχουν κάνει το όνειρό τους πράξη, απολαμβάνουν τη δόξα της κατάκτησης τίτλων και την αναγνώριση του κόσμου, αλλά παραμένουν απλά, πρόσχαρα και απόλυτα φιλικά. Και αυτό συμβαίνει και με όλους τους συμπαίκτες τους. Οι δύο τους απόλαυσαν τη κάθε στιγμή της συνέντευξης απαντώντας χωρίς κλισέ, ήταν χαλαροί, «διψούσαν» να διαβάσουν όλα τα μηνύματα του κόσμου και πειράζονταν μεταξύ τους συνεχώς.

Έδειξαν σεβασμό για όλους τους συμπαίκτες τους και τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα, χωρίς αυτό να είναι… στημένο για τα μάτια του κόσμου. Φαίνεται στο πρόσωπό και τον αυθορμητισμό τους. Η χιουμοριστική παρέμβαση του Ιωάννη Παπαπέτρου, που είχε ενημερωθεί για τη συνέντευξη (την άκουγε), η κοινή παραδοχή πως νιώθουν ο ένας τον άλλο «αδελφό» και όλοι τους περνούν αρκετές ώρες μαζί και εκτός γηπέδου, είναι μία ακόμα απόδειξη γιατί ο Ολυμπιακός κάνει τη μία υπέρβαση μετά την άλλη. «Ζούμε το όνειρό μας σε αυτή την ομάδα», είπαν σχεδόν με ένα στόμα και οι δύο τους, δίνοντας απάντηση για το πώς μπορεί (εκτός της δεδομένης σκληρής δουλειάς που γίνεται) μία ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ, να πρωταγωνιστεί σταθερά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, κατατροπώνοντας αντιπάλους με πενταπλάσιο.

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια σε ελληνόπουλα, εστιάζει πολύ στον χαρακτήρα των ξένων -και όλων των παικτών του ρόστερ- και «δουλεύει» αρμονικά και σε υγιές πλαίσιο. Είναι οικογένεια, κρατάει πολύ σταθερά τα στεγανά στα αποδυτήρια -όσα πρέπει να μείνουν εντός αυτών μένουν- και αυτό είναι αγαθό ανεκτίμητο. Ίσως και πιο σημαντικό από την πιο ακριβή μεταγραφή και τον πιο λαμπρό αστέρα…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x