Γιάννης Σταυρόπουλος

H πορεία του Λάζαρου στην ΑΕΚ μέσα από μια εκτέλεση φάουλ

H AEK κερδίζει φάουλ κι αυτός βουτάει την μπάλα. Ο διαιτητής σφυρίζει, η μπάλα φεύγει απ’ το πόδι και η πορεία της μέχρι την τρελή κατάληξή της αντικατοπτρίζει όλη την διαδρομή του Λάζαρου στην ΑΕΚ.

Έχει μπει στις καρδιές των οπαδών της ΑΕΚ και σίγουρα έχει γίνει ένας απ’τους αγαπημένους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ. Και πώς να μην συμβούν όλα αυτά; Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε την μεταγραφή του στις 27 Αυγούστου του 2016, οι άνθρωποί της κυνηγούσαν ένα στοίχημα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ένα βαρβάτο comeback στην Ελλάδα.

Χωρίς να συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και με την Ένωση να έχει μείνει εκτός από την Σεντ Ετιέν, ο 30χρονος έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο ματς που στράβωσε στο πρωτάθλημα με τον Κετσπάγια. Στο 0-0 απέναντι στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Φανερά εκτός ρυθμού αλλά με το πάθος να ξεχειλίζει, ο Λάζαρος, που μπήκε αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, μπορεί να μην κατάφερε να σπρώξει τους κιτρινόμαυρους στη νίκη, όμως έδειξε από το πρώτο ματς πως δεν πήγε στην ΑΕΚ για να… κρυφτεί, αλλά για να πρωταγωνιστήσει.

Σταδιακά πήρε λεπτά συμμετοχής, όμως η αντικατάσταση του Γεωργιανού από τον Μοράις, σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες κατραπακιές και την έλλειψη προετοιμασίας δεν του επέτρεψαν να κάνει το ξεκίνημα που θα σκεφτόταν.

Το μίνι-χειμερινό break και η επιστροφή του Χιμένεθ έβαλαν τα πράγματα σε μια σειρά. Δουλεύοντας ασταμάτητα και χάρη στο αμείωτο πάθος που έβγαζε στο χορτάρι όσα λεπτά κι αν αγωνιζόταν, ο Λάζαρος δεν ήταν δύσκολο να κερδίσει τον Ισπανό τεχνικό.

inner

Η μπάλα στο φάουλ που έκανε το 2-2 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έφυγε από χαμηλά κι άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα. Η ταχύτητά της άγγιξε τα 100 χιλιόμετρα. Αν η πορεία και η ταχύτητα ήταν το γράφημα της διαδρομής του Λάζαρου στην ΑΕΚ θα τα έλεγε όλα.

Από το ματς με την Βέροια, όταν για την ΑΕΚ άρχισε μια κανονική πορεία με τον Χιμένεθ στο τιμόνι, ο Λάζαρος άρχισε να μπαίνει στο κάδρο των πρωταγωνιστών. Τα λεπτά συμμετοχής του αυξάνονταν και η απόδοσή του γινόταν ολοένα και καλύτερη.

Σε ένα επίσης τρελό ματς, σε αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Χριστοδουλόπουλος «σκυλιάζει» και τραβάει την Ένωση απ’ το χέρι. Το 0-2 γίνεται με δικό του πέναλτι και ασίστ 2-2 μέσα ένα τέταρτο, όμως τελικά η μπίλια έκατσε στους πράσινους που έφυγαν με το «διπλό» (2-3).

inner

Η σεζόν κλείνει με τον Λάζαρο να αρχίζει τα… τρελά του. Ένα σκοτωμένο σουτ από τα 25 μέτρα στον τελικό του Βόλου με τον ΠΑΟΚ, ο Γλύκος του κάνει το χατίρι και η ΑΕΚ ισοφαρίζει, αλλά στο τέλος χάνει. Πηγαίνει για διακοπές «καυτός» καθαρίζοντας τον Παναθηναϊκό με υπέροχο σουτ στα πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ (1-0) και η εκκίνησή του, έχοντας κάνει πλέον κανονική προετοιμασία, στη φετινή χρονιά είναι γνωστή.



Η μπάλα πάει με μαγνήτη στα χέρια του σε κάθε στημένη φάση. Ο Λάζαρος δεν έχει… σφυγμό. Στο πρώτο πολύ-πολύ κρίσιμο ματς της χρονιάς ο Σιμόες κερδίζει πέναλτι, ο Χριστοδουλόπουλος παίρνει την μπάλα στην αγκαλιά του και ανοίγει τον δρόμο για την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa. Στην Κροατία η Ένωση έχει κάνει εξαιρετική εμφάνιση, όμως το ρολόι έχει φτάσει ήδη στο 62’ και το σκορ δείχνει ακόμη 1-1. Ο Μπακασέτας κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή, ο Λάζαρος του βουτάει την μπάλα και «τεζάρει» την Ριέκα (1-2).



inner

Σε όλα τα μεγάλα ματς βγαίνει μπροστά. Το πόσο «καυτός» είναι αυτό το διάστημα το έδειξε χθες. Όπως και όλοι του οι συμπαίκτες έτσι και αυτός δίνει το 101% στο χορτάρι σε ένα ματς που μοιάζει τελειωμένο. Ο Καπίνο του κάνει το δώρο κι αυτός βάζει την Ένωση ξανά στο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι ανεβάζουν την πίεσή τους. Έχουν κλείσει τον Ολυμπιακό και πιέζουν, όμως η διακοπή τους «σπάει» τον ρυθμό. Σχεδόν όλοι οι παίκτες, λόγω των δακρυγόνων, μπαίνουν στα αποδυτήρια. Ο Λάζαρος όμως μένει στο χορτάρι. Παίρνει μπάλες στα πόδια του κι αρχίζει να κάνει εκτελέσεις φάουλ.

inner

Στο 79’ η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ 31 μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία. Ο Λάζαρος με ψυχραιμία στήνει την μπάλα. Ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει και η κατάληξη είναι γνωστή. Η ησυχία που υπάρχει στο γήπεδο την στιγμή που η μπάλα ξεκινάει να ανεβαίνει και αρχίζει να κάνει τα… τρελά της (που λέει και ο ίδιος Λάζαρος) μέχρι να φτάσει στα δίχτυα των ερυθρόλευκων ήταν τρομακτική αν αναλογιστεί κανείς πως στο ΟΑΚΑ βρίσκονταν περίπου 40.000 ΑΕΚτσήδες που περίμεναν την ισοφάριση.

inner


Πλέον ο Λάζαρος επέστρεψε. Στη φετινή πορεία της ΑΕΚ ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο, ενώ πλέον είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις και μέσω της Εθνικής. Μέσα στο 2017 έχει σημειώσει ήδη 13 τέρματα με τους κιτρινόμαυρους σε όλες τις διοργανώσεις. Τη φετινή σεζόν είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με τρία γκολ (και στην κορυφή της λίστας μαζί με Φορτούνη και Πρίγιοβιτς), ενώ είναι και ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα της Ένωσης μέχρι στιγμής στη σεζόν με 6, με τον Μάνταλο να έχει δύο λιγότερα.


Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x