Κώστας Μιαούλης

H προσμονή για μια άλλη ΑΕΚ το 2017

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ΑΕΚ, που περιμένει και εκείνος -όπως και όλοι οι φίλοι της- πιο διεκδικητική και, σαφώς, περισσότερο ποιοτική, στη χρονιά που μπήκε.

Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος βρίσκει την Ένωση με δύο νέα αποκτήματα να τίθενται στην διάθεση του προπονητή από το πρώτο παιχνίδι. Μάλιστα ο Αϊντάρεβιτς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται, αν εμπιστευθούμε τις δοκιμές του Μοράις, να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα απέναντι στον Παναιτωλικό. Η φρεσκάδα και η ποιότητα είναι απαραίτητα στοιχεία για να μπει καλά το 2017 και μακάρι το ίδιο γρήγορα να τελειώσουν και οι υποθέσεις με τον Ντίας (βρίσκεται στη διαδικασία αποδέσμευσης περιμένοντας την ελευθέρας του από την Τζοχόρ) και με τον Μπράβο, τον οποίο θεωρώ απαραίτητη προσθήκη επίσης.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με οποιαδήποτε μεταγραφή, όσο σπουδαία και αν είναι. Το θετικό σε αυτό το χειμερινό παζάρι που παραδοσιακά αποτελεί και πιο δύσκολη, αλλά και πιο περίπλοκη διαδικασία από την θερινή περίοδο των μεταγραφών, είναι πως η Ένωση κατάφερε να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες τις δύο προσθήκες, έκανε δικό της ένα 20χρονο ταλέντο άμεσα κι αναφέρομαι στον Μεληκιώτη, έχει κλείσει για το καλοκαίρι ακόμα δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ φαίνεται να προχωράει γοργά και για άλλες δύο περιπτώσεις, που μάλιστα έχουν προχωρήσει πολύ. Αν η ΑΕΚ τελειώσει σύντομα και με αυτούς τους δύο, ο Μαϊστόροβιτς θα έχει πάρει πολλούς πόντους με το «καλημέρα», τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που τελείωσε τις υποθέσεις. Σαφώς θα κριθεί κι από το αν αυτές οι προσθήκες θα είναι επιτυχημένες.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο τρόπος που η Ένωση έχει κινηθεί σε αυτό το παζάρι, αυτόματα δημιουργεί αυτόματα συνθήκες άνισης σύγκρισης με τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, όπου η ΑΕΚ δεινοπάθησε να τελειώσει ακόμα και φαινομενικά εύκολες υποθέσεις. Στην περίπτωση και των τεσσάρων ποδοσφαιριστών, των δύο που ήδη ήρθαν, αλλά και τους δύο που υπάρχει η προσδοκία πως θα ντυθούν στα κιτρινόμαυρα, μιλάμε για ποδοσφαιριστές που δεν έρχονται από περίοδο απραξίας, αλλά για ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Κι αυτή επίσης είναι μια σημαντική διαφοροποίηση, μιας κι επιτέλους αντιλήφθηκαν στην Ένωση, πως δεν μπορείς να κάνεις σωστή ομάδα με λαχεία και με ποδοσφαιριστές που για καιρό εκτός, έστω και αν πρόκειται για μεγάλα ονόματα.

Ασφαλώς δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις προσθήκες. Περιμένω να δω μια ΑΕΚ που να παίρνει αυτό που δικαιούται με βάση εκείνο που αποδίδει στο γήπεδο, μια Ένωση πιο μαχητική, μια ΑΕΚ που θα φέρει και θα επιβάλλει σε κάθε παιχνίδι τη σφραγίδα της μεγάλης ομάδας στο παιχνίδι. Και πάνω απ’ όλα όχι άλλα φτηνά λάθη που τα πληρώνει ακριβά και την καταδικάζουν σε άσχημα αποτελέσματα. Επίσης περιμένω περισσότερη ωριμότητα από βαριά χαρτιά της ομάδας και επιτέλους από κάποιους προσδοκώ να κατανοήσουν πως βρίσκονται εκείνοι στην υπηρεσία της ομάδας και όχι η ομάδα στις υπηρεσίες τους. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται πλέον, δεν έχει θέση στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x