Τεχνολογία

HTC One (M8), το απόλυτο εργαλείο

Η HTC αποφάσισε πέρσι να κινηθεί ιδιαίτερα επιθετικά στο χώρο των smartphones, παρουσιάζοντας το HTC One, ένα high end smartphone με πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Η HTC αποφάσισε πέρσι να κινηθεί ιδιαίτερα επιθετικά στο χώρο των smartphones, παρουσιάζοντας το HTC One, ένα high end smartphone με πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά, όπως τη μεταλλική -unibody- κατασκευή, τα ηχεία Boomsound, την Ultrapixel κάμερα και ένα ανανεωμένο Sense 5 interface.

Στη συνέχεια έδωσε στο κοινό δυο ακόμα εκπροσώπους της σειράς One, τα Mini και Max, καλύπτοντας τις ανάγκες εκείνων των χρηστών που θέλουν αντίστοιχα μικρότερες ή μεγαλύτερες συσκευές, αλλά πάντα βασιζόμενη στη συνταγή του One.

Το τηλέφωνο αγαπήθηκε από πολλούς, αλλά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε αρκετά νωρίς μέσα στο 2013, δεν έδωσε το δικαίωμα στην εταιρεία να το εφοδιάσει με το κορυφαίο, για τη προηγούμενη χρονιά SoC, τον Snapdragon 800, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει πως το HTC One δεν ήταν ένα κορυφαίο.

Ένα χρόνο μετά, η εταιρεία φέρνει στα ράφια των καταστημάτων τον συνεχιστή και αντικαταστάτη, το νέο HTC One, ένα τηλέφωνο που φέρει την ίδια ονομασία, συνοδευόμενη από το κωδικό m8. Το HTC One του 2014 βασίζεται στην ίδια φόρμουλα, αλλά έρχεται με βελτιώσεις σε πολλά από τα βασικά του χαρακτηριστικά.



Η συσκευή ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στην οποία ο υπογράφων είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, αλλά αφιέρωσαν όλο το χρόνο για να παρουσιάσουν τις δυνατότητές της.

Η συσκευή έρχεται στην ίδια συσκευασία με αυτή του περσινού μοντέλου και περιλαμβάνει την ίδια τη συσκευή, ένα ζευγάρι ακουστικά, φορτιστή με καλώδιο mini USB, ένα pin για να ανοίξουμε τις θύρες nano SIM (σαν των iPhone 5/5s/5c) και microSD, μια λαστιχένια διάφανη θήκη, καθώς και τα απαραίτητα εγχειρίδια. Το τηλέφωνο κυκλοφορεί σε τρία -μεταλλικά- χρώματα, ασημί όπως το περσινό, χρυσό και γκρί που είναι το χρώμα της συσκευής δοκιμής.

Κατασκευαστικά, η εταιρεία βελτίωσε κατά πολύ το τηλέφωνο, προσφέροντας μια συσκευή που το σώμα της (με εξαίρεση την οθόνη) είναι κατά 90% μεταλλικό έναντι 70% του προηγούμενου One. Πλέον, το αλουμίνιο καλύπτει εξ’ ολοκλήρου το σώμα, ενώ η επεξεργασία που έχει υποστεί είναι υποδειγματική.

Η HTC έχει επιλέξει να το βουρτσίσει, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα από τη μια να υπάρχουν γραμμές κατά μήκος των μεταλλικών επιφανειών και από την άλλη να μεταφέρει μια ακόμα καλύτερη αίσθηση στο χέρι. Αν το περσινό έδινε την αίσθηση μιας ελαφρώς τραχιάς επιφάνειας, το φετινό είναι σαν βούτυρο.

Κάποιοι ίσως παραπονεθούν ότι γλιστράει, κάτι που όμως σε εμάς δεν έγινε αντιληπτό. Οι τέσσερις γωνίες του τηλεφώνου έχουν λειανθεί ακόμα περισσότερο και είναι πιο κουρμπαριστές από ποτέ, ενώ συνολικά η συναρμογή είναι άριστη, χωρίς να αφήνει καμία αίσθηση ατέλεια. Ακόμα και η mini USB είσοδος είναι ποιοτική.

Γενικότερα, το HTC One είναι ένα από τα ποιοτικότερα smartphone που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και σίγουρα μια όαση μέσα στην έρημο των πλαστικών Android συσκευών.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x