Τεχνολογία

Εφτάχρονος παραλαμβάνει προσθετικό χέρι σαν του Iron Man από τον Robert Downey Jr.

Η ποπ κουλτούρα στην υπηρεσία των ΑμεΑ

Ειδικά σήμερα, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την καθημερινή αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση. Οι ήρωες είναι για τα παραμύθια. Οι υπερήρωες από την άλλη, είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι στην καθημερινότητά μας και όπως ξέρουμε και από τα comics, κάποιοι δεν γεννιούνται υπερήρωες, αλλά γίνονται στην πορεία. Ο Robert Downey Jr. (λέγε με και Iron Man), βάζει αυτή την θεωρία στην πράξη.

Για λογαριασμό της εταιρείας Limitless Solutions, ο ηθοποιός, παρέδωσε ένα προσθετικό χέρι, σχεδιασμένο σαν την στολή του Iron Man, στον Alex. Ένα 7χρονο αγοράκι με μερικώς ανεπτυγμένο δεξί χέρι.

Το προσθετικό χέρι κατασκευάστηκε σε 3D printer και κοστίζει 350 δολάρια (πολύ καλή τιμή σε σχέση με τα περισσότερα προσθετικά μέλη που κυκλοφορούν στην αγορά, που πολλοί άνθρωποι που τα χρειάζονται δεν είναι σε θέση να τα αγοράσουν και που δεν καλύπτονται πάντα από το κράτος).

Η Limitless Solutions είναι ένα project του Albert Manero, διδακτορικού φοιτητή μηχανολογίας στο University of Central Florida και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές. Μπορεί όποιος θέλει να κάνει δωρεά στην εξής διεύθυνση: http://www.limbitless-solutions.org/



Νίκος Δασκαλόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x