Επικαιρότητα

«Ja» στην Ελλάδα από τις Femen

Γυμνόστηθες διαμαρτυρήθηκαν τρεις ακτιβίστριες της οργάνωσης «Femen» για τη ρατσιστική εκστρατεία της «Bild» κατά των Ελλήνων.

Με τα στήθη τους έξω διαμαρτυρήθηκαν ακτιβίστριες της οργάνωσης «Femen», αναφερόμενες στα ρατσιστικά δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» κατά των Ελλήνων, την ώρα που η Γερμανική Βουλή αποφάσιζε για έγκριση στην παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Οι γνωστές για παρόμοιες διαμαρτυρίες ακτιβίστριες είχαν ζωγραφίσει στο κορμί τους τις φράσεις, «Ναι» και «ελευθερώστε την Ελλάδα», χόρευαν συρτάκι και έπιναν ούζο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατο δημοσίευμα της «Bild» είχε τίτλο: «Όχι άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες», καλώντας τους Γερμανούς βουλευτές να μην εγκρίνουν την παράταση του ελληνικού προγράμματος στη σημερινή συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου.

inner

Παράλληλα, η εφημερίδα ζητούσε από τους αναγνώστες της να τραβήξουν selfie με το επίμαχο δημοσίευμα και να αποστείλουν τη φωτογραφία στην εφημερίδα την ώρα της ψηφοφορίας.

Τη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν εκτός από τις «Femen» πολλοί Γερμανοί πολίτες αλλά και βουλευτές.

Συγκεκριμένα, από το βήμα της γερμανικής Βουλής, ο Σοσιαλδημοκράτης, Άξελ Σέφερ, καταδίκασε τη στάση της εφημερίδας, χαρακτηρίζοντας την εμπρηστική.

Επιμέλεια: Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x