Τεχνολογία

LG Optimus L3 2, το νέο Mid-range κινητό

Ένα από τα πλέον πετυχημένα, εμπορικά, smartphones της προηγούμενης χρονιάς ήταν το LG L3, το φθηνότερο μοντέλο της σειράς L και ένα από τα φθηνότερα της αγοράς.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη συσκευή κατάφερε να έχει καλές πωλήσεις ήταν φυσικά το κόστος της, το οποίο αρχικά ήταν κοντά στα €150 αλλά πολύ γρήγορα βρέθηκε γύρω στα €100 και έτσι πολλοί χρήστες με τυπικές απαιτήσεις την προτίμησαν. Η LG φέρνει πλέον στα ράφια τη συσκευή που την αντικαθιστά, με το L3 II να απευθύνεται στο ίδιο κοινό, φέρνοντας μικρές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος είναι φυσικά το γεγονός ότι το L3 II είναι ένα πραγματικά μικρών διαστάσεων τηλέφωνο, κάτι που σπανίζει τη σημερινή εποχή των τεράστιων smartphones αλλά και των phablets. Οι διαστάσεις του σε σχέση με το περσινό μοντέλο έχουν αλλάξει ελάχιστα και έτσι το χωράει άνετα μέσα σε μια αντρική παλάμη, ενώ ένα γυναικείο χέρι θα ανακαλύψει ότι έχει σχεδόν ιδανικές διαστάσεις για να χωράει και στα μικρότερα τσαντάκια. Αν και μικρό (το ύψος της συσκευής οριακά ξεπερνάει τα 10 εκατοστά), το βάρος της δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό και ξεπερνάει τα 100 γραμμάρια, χωρίς αυτό πάντως να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Γι' ακόμα μια φορά, η LG έχει επιλέξει πλαστικά τμήματα, μόνο που το L3 II έχει εντελώς γυαλιστερή και λεία πλάτη, με τη συγκεκριμένη προσέγγιση να μην αρέσει τόσο στον υπογράφοντα, κάτι που όμως έχει να κάνει καθαρά με υποκειμενικά κριτήρια.

Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική, με την αφαιρούμενη πλάτη να απαιτεί λίγη προσπάθεια από πλευράς χρήστη για να τη βγάλει και να αποκτήσει πρόσβαση σε μπαταρία, θέση κάρτας SIM και micro SD card reader, αφού δεν υπάρχει κάποια εσοχή για να βοηθήσει στην αφαίρεση της πλάτης, παρά μόνο η τρύπα της θύρας micro USB στο κάτω μέρος. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1540mAh, η οποία βοηθάει το L3 II να έχει ικανοποιητική αυτονομία. Στο πίσω μέρος συναντάμε και την κάμερα των 3MP. Δε συνοδεύεται από φλας και προφανώς δε μπορεί να τα εντυπωσιάσει με την απόδοσή της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά ακόμα και στο φως του ήλιου, μην περιμένετε θαύματα, αφού βρίσκεται εκεί περισσότερο για να υπάρχει παρά για να προσπαθήσει να αντικαταστήσει μια compact φωτογραφική.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x