Euro 2024

Last call for… Brazil

Κλείνουν οι τελευταίες οκτώ θέσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σουηδία-Πορτογαλία, Γαλλία-Ουκρανία, Κροατία-Ισλανδία και Αλγερία-Μπουρκίνα Φάσο τα ντέρμπι της ημέρας.

Οκτώ εισιτήρια απέμειναν για το Μουντιάλ και η πτήση για τη Βραζιλία… κλείνει. Πέρα από το τεράστιο ενδιαφέρον του αγώνα μπαράζ της Εθνικής με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι (21:00), άλλα επτά εισιτήρια διεκδικούνται από 14 ομάδες για να προκύψουν οι 32 της τελικής φάσης.

Η Σουηδία υποδέχεται στη Σόλνα την Πορτογαλία (21:45) στη ρεβάνς του 1-0 της Λισαβόνας. Οι Σκανδιναβοί δεν θέλουν να απουσιάσουν από δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν θέλει να χάσει την-όπως όλα δείχνουν-τελευταία του ευκαιρία να παίξει στην κορυφαία διοργάνωση. Η Πορτογαλία, από την άλλη, μετά το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στον πρώτο αγώνα έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τέταρτο σερί Μουντιάλ και μάλιστα για δεύτερη συνεχή φορά μέσω μπαράζ μετά από αυτά του 2009 απέναντι στη Βοσνία.

Στο «Σταντ ντε Φρανς» η Γαλλία φιλοξενεί την Ουκρανία (22:00) έχοντας το πολύ δύσκολο έργο να ανατρέψει το 2-0 του Κιέβου. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, που δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κοσιελνί και θα τον αντικαταστήσει πιθανότατα με τον Βαράν, δεν θέλει να χρεωθεί την πρώτη απουσία των «τρικολόρ» από Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 20 χρόνια. Στον αντίποδα, η Ουκρανία είναι πιο κοντά από ποτέ στο να βάλει τέλος στην κατάρα των μπαράζ, όπου και αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις του 1998, του 2002 και του 2010 από Κροατία, Γερμανία και Ελλάδα αντίστοιχα. Ο Μιχαήλ Φορμένκο στην προσπάθεια της ομάδας του να δώσει το «παρών» στη διοργάνωση για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2006, δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Κούτσερ και Φεντέτσκι.

Στο Ζάγκρεμπ η Κροατία υποδέχεται την Ισλανδία (21:15) με το 0-0 του πρώτου αγώνα να αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων. Η «χρβάτσκα», που δεν θα έχει τον τραυματία Στρίνιτς, δεν θέλει να λείψει από δεύτερο σερί Μουντιάλ έχοντας δώσει το «παρών» σε όλα τα προηγούμενα από την ανεξαρτητοποίησή της. Ο τραυματίας Σίγκθορσον και ο τιμωρημένος Σκούλασον θα λείψουν για τους Ισλανδούς, που διεκδικούν την πρώτη παρουσία στην ιστορία τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Άλλα τέσσερα μπαράζ περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Ουσιαστικό ενδιαφέρον υπάρχει μόνο στο Αλγερία-Μπουρκίνα Φάσο (20:15) μετά το 3-2 υπέρ της δεύτερης στην Ουαγκαντούγκου. Αντίθετα δεν υπάρχει ενδιαφέρον στο Κάιρο για το Αίγυπτος-Γκάνα (18:00) μετά το 6-1 υπέρ της δεύτερης στο πρώτο ματς. Το πρωί της Τετάρτης (8:00) η Νέα Ζηλανδία φιλοξενεί το Μεξικό στη ρεβάνς του 5-1 στο «Αζτέκα», ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης (1:00) η Ουρουγουάη σφραγίζει στο Μοντεβίδεο την πρόκριση κόντρα στην Ιορδανία μετά το 5-0 στο Αμάν.

Ήδη στο Μουντιάλ έχουν προκριθεί και θα βρίσκονται στην κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου η Βραζιλία και με τη χρονική σειρά που εξασφάλισαν την πρόκριση και οι ομάδες των Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Ιράν, Νοτίου Κορέας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Αργεντινής, Βελγίου, Ελβετίας, Γερμανίας, Κολομβίας, Ρωσίας, Βοσνίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Χιλής, Ισημερινού, Ονδούρας, Νιγηρίας, Ακτής Ελεφαντοστού και Καμερούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x