NBA

MVP ο Λεμπρόν

Ο Λεμπρόν Τζέιμς θα είναι ο MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, όπως μεταδίδει το ESPN. Γράφει ιστορία ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι.

Πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου για τέταρτη φορά στην καριέρα του (και μάλιστα όλες μέσα στην τελευταία πενταετία) θα αναδειχθεί ο Λεμπρόν Τζέιμς. Το ESPN επικαλούμενο πηγές μέσα από το ΝΒΑ αναφέρει πως ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι επικράτησε στην ψηφοφορία που έγινε από ένα πάνελ ειδικών αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κρις Πολ, ο Καρμέλο Άντονι και ο Κόμπι Μπράιαντ.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει την Κυριακή στον «βασιλιά». Φέτος είχε 26,8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7,3 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και 1 τάπα κατά μέσο όρο σε 76 ματς της κανονικής περιόδου. Επίσης έκανε ρεκόρ καριέρας σε ευστοχία στα σουτ (56,6%) και στα τρίποντα (40,6%), ενώ οδήγησε το Μαϊάμι στο καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους, 66-16, αλλά και στο δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί όλων των εποχών, με 27 νίκες.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς θα γίνει ο νεότερος παίκτης με τέσσερις τίτλους MVP, καθώς είναι 28 ετών. Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είναι πολυνίκης με έξι βραβεία MVP, ο Μπιλ Ράσελ και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν από πέντε και τέσσερα έχει ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x