Γενικά

Made by Hellas στο Μουσείο Αυτοκινήτου

Κι όμως! Κάποτε την Ελλάδα κατασκευάζαμε αυτοκίνητα, σε μικρές σχετικά μονάδες παραγωγής.

Ωστόσο, για διάφορους λόγους, κυρίως φορολόγησης, μαζικής εισροής ξένων εταιρειών και υψηλού κόστους παραγωγής, τα ελληνικά αυτοκίνητα έχουν μόνο… μουσειακό χαρακτήρα.

Κι εδώ που τα λέμε ούτε καλά καλά αυτό, διότι μόνο το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στην καρδιά της Αθήνας, που αποτελεί κόσμημα στη χώρα μας, μπορεί να αναδείξει το ένδοξο παρελθόν, ενώ υπάρχει και το μουσείο Φαέθων, που επίσης αποτελεί πόλο επίσκεψης. Σε μια εποχή που συζητούμε για διέξοδο από την κρίση, για επάνοδο στην παραγωγή, καλό θα είναι να εξεταστεί αν θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα σε ελληνικές εταιρείες να αξιοποιήσουν τους θαυμάσιους μηχανολόγους που διαθέτουμε και να κατασκευάσουμε ξανά «δικά» μας, ξεχωριστά μοντέλα, όπως π.χ. το Pony (φωτο) που έγραψε ιστορία.

Μια καλή ευκαιρία για την ανάδειξη του θέματος αλλά και της ιστορίας της πατρίδας μας στην αυτοκίνηση, αποτελεί η έκθεση «Made by Hellas» που διοργανώνει στον εξαιρετικό χώρο του το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου 6-30 Ιουνίου, με την ευκαιρία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα που ολοκληρώνεται τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x