Τεχνολογία

Mark Zuckerberg, έτοιμος για να κατακτήσει τον κόσμο

To Facebook έχει γίνει για όλους μας μια επέκταση της καθημερινότητας και ένα τρόπο για να συναναστραφούμε με φίλους και συγγενείς.

To Facebook έχει γίνει για όλους μας μια επέκταση της καθημερινότητας και ένα τρόπο για να συναναστραφούμε με φίλους και συγγενείς. Το αν είναι κακό ή όχι ο καθένας μπορεί να το κρίνει μόνος του, ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτος για τα πρώτα χρόνια μετά τα 30, με αμύθητη περιουσία και την ανάγκη για αγορά ολοένα και περισσότερων servers που θα εξυπηρετούν τη λειτουργία του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης.

Το ξεκίνημα
Ο Mark Zuckerberg γεννήθηκε στις 14 Μαϊου του 1984 στο White Plains της Νέας Υόρκης με γονείς τους Karen Zuckerberg (ψυχίατρος) και Edward Zuckerberg (οδοντρίατρος). Έχει τρεις αδερφές, τις Randi, Donna και Arielle και παρόλο που μεγάλωσε σε έντονα θρησκευτικό περιβάλλον, δηλώνει από μικρός πως είναι άθεος. Από το Ardsley High School κατευθύνθηκε στην Phillips Exeter Academy κερδίζοντας βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Γνωρίζει αρχαία Ελληνικά, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιεί φράσεις που έχει αποστηθίσει από την Ιλιάδα.

Το ZuckNet
Το ενδιαφέρον του για τους υπολογιστές και τον προγραμματισμό ξεκίνησε από το Λύκειο. Ο πατέρας του τον δίδαξε την BASIC στα 90s, ενώ στη συνέχεια του παρείχε καθηγητή που τον βοήθησε να επεκτείνει τη σκέψη του πάνω στη συγκεκριμένη γλώσσα. Ξεκίνησε να πειραματίζεται πάνω σε διάφορα απλά προγράμματα επικοινωνίας και διάφορα games σε αρχικό επίπεδο. Μάλιστα, ανέπτυξε και το πρώτο του πρόγραμμα επικοινωνίας ανάμεσα στο σπίτι και το οδοντιατρείο του πατέρα του, το οποίο και ονόμασε ZuckNet. Μέσω αυτού, οι υπολογιστές των δύο χώρων επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x