Κώστας Μιαούλης

Mια πρωτότυπη προετοιμασία στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού που φέρνει στο επίκεντρο τον προπονητή, μιας και δεν υπάρχουν -τουλάχιστον για την ώρα- νέα δυνατά αποκτήματα.

Μόνο αυτό δεν είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός και φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του. Κάτω από λογικές συνθήκες, από όσους βρίσκονται στην προετοιμασία, είναι ζήτημα αν θα παίζουν στη βασική ενδεκάδα, έστω και τρεις.

Όμως επειδή ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, καλό είναι να περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και γενικότερα και το δεύτερο μέρος και όλη την πορεία αυτού του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό.

Για την ώρα, η άκρως αμφισβητούμενη, με βάση τα ονόματα που είχαν παρελάσει από το ρεπορτάζ της ομάδας πριν καταλήξει ο πρωταθλητής Ελλάδος στον Χάσι, αλλά και εξαιτίας της αντίδρασης μεγάλης μερίδας του κόσμου, επιλογή, έχει αρχίσει τη δουλειά του και πορεύεται με όσους έχει στη διάθεση του.

Σίγουρα ο προπονητής είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται πάντοτε στο επίκεντρο, αλλά όχι τόσο πολύ στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Συνήθως τον Ιούνιο στα πρόσφατα χρόνια και τον Ιούλιο, εκείνοι που δίνουν τη μάχη για τις εντυπώσεις από τα παλιά καλά χρόνια, είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, αυτοί που αφήνουν τις καλές –συνήθως και με βάση τα ρεπορτάζ – εντυπώσεις. Με δεδομένο πως τέτοια ηχηρά ονόματα δεν υπάρχουν για την ώρα στην ερυθρόλευκη προετοιμασία, είναι άκρως λογικό, τα φώτα, τα μάτια των ρεπόρτερ, αλλά και της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στον Χάσι. Υπό αυτή την έννοια, πρόκειται για μια σίγουρα, στην πρώτη φάση της, ιδιαίτερη προετοιμασία, αυτή που πραγματοποιεί φέτος ο Ολυμπιακός.

Ο Χάσι θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες, μιας και δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που μπορεί να κλέψει την παράσταση. Ίσως αυτό να είναι και πιο θετικό, υπό την έννοια πως τα ρεπορτάζ θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν πιο διεξοδικά την δουλειά που κάνει, το πώς αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστές, το πώς συμπεριφέρεται απέναντι τους, τι παρατηρήσεις τους κάνει και ίσως ποιόν ή ποιους απ’ αυτούς που βρίσκονται τώρα στο Ζέεφελντ, θα κρατήσει και μπορεί να τους υπολογίζει για τη συνέχεια της σεζόν.

Το πιθανότερο είναι πως ο Χάσι δεν θα έχει περίοδο χάριτος και αν τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα καλά, αρχής γενομένης από την Ευρώπη, η θητεία του στον Ολυμπιακό θα εξελιχθεί δύσκολα. Τον πρώτο λόγο όμως για το αν θα στηρίξει έμπρακτα την επιλογή που έκανε ο ίδιος, κόντρα στο γενικότερο ρεύμα που υπήρξε για την πρόσληψη του συγκεκριμένου προπονητή, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μιλώντας στους οργανωμένους, μίλησε για 4-5 μεταγραφές που θα γίνουν. Το σίγουρο είναι πως ο Χάσι για να μην έχει τα περσινά του Βίκτορ, τους χρειάζεται το συντομότερο δυνατό.

Όπως και να το δει κανείς πάντως, τουλάχιστον το πρώτο σκέλος της προετοιμασίας είναι σίγουρα ιδιαίτερο. Θα έχει αξία να δούμε πως θα ανταποκριθούν στην πρόκληση του να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Χάσι, οι παίκτες που βρίσκονται από νωρίς μαζί του και ειδικά αυτοί που θα παίξουν την παραμονή τους στο ρόστερ και αν ο ίδιος ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μπορεί ν’ αλλάξει ή έστω να ηρεμήσει με τη δουλειά του, το κοινό του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x