Games

Middle-earth: Shadow of Mordor, το νέο video game στον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Σε ένα σκηνικό τόσο δημοφιλές και μια ιστορία τόσο γνωστή όπως αυτή του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», πως μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια νέα περιπέτεια που σταθεί αυτόνομη;

Σε ένα σκηνικό τόσο δημοφιλές και μια ιστορία τόσο γνωστή όπως αυτή του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», πως μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια νέα περιπέτεια που μπορεί να βρει τη θέση της και να σταθεί αυτόνομη; Για την Monolith, η απάντηση είναι μάλλον προφανέστερη από την αναμενόμενη: Μέσα από την υιοθέτηση και την προσαρμογή. Ο λόγος φυσικά για το Middle-Earth: Shadow of Mordor, την νέα παραγωγή της Warner Bros. Interactive. Φυσικά, οτιδήποτε βασίζεται στο «Lord of the Rings» είναι αρκετό για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού, αφού το έπος του Tolkien από μόνο του αρκεί για να διασφαλίσει κάτι τέτοιο. Το ερώτημα ωστόσο είναι το κατά πόσο η ομάδα ανάπτυξης από το Kirkland είναι σε θέση να δώσει στον τίτλο της μια δική του ταυτότητα.



Η ιστορία του Shadow of Mordor χρονικά τοποθετείται ανάμεσα στο “The Hobbit” και το “The Lord of the Rings” και αφηγείται την περιπέτεια του Talion, ενός Ranger του Black Gate, ο οποίος αναγκάστηκε να δει την οικογένεια του να πεθαίνει στα χέρια του Black Captain. Ο ίδιος, μέσα από κάποια σκοτεινή μαγεία δεν μπορεί να βρει τον θάνατο και αντί αυτού είναι «δεμένος» με ένα μυστηριώδες Wraith, το οποίο και του χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην Mordor αναζητώντας εκδίκηση, την ανακάλυψη της ταυτότητας του Wraith και φυσικά την λύτρωση και των δύο, λύνοντας την κατάρα που τους κρατάει παγιδευμένους ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών. Χωρίς να προσθέτει πολλά στο σύμπαν του Tolkien, ο τίτλος «πατάει» πολύ προσεκτικά και κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις. Η ιστορία του, αν και δεν διαθέτει το βάθος που θα περίμεναν και θα ήλπιζαν οι fans, καταφέρνει να σεβαστεί το αρχικό υλικό και βρίσκει τον χώρο για να αναπτυχθεί. Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στην περιπέτεια του Talion εξαφανίζονται με την ίδια ευκολία που εμφανίστηκαν εξ’αρχής, ενώ η ίδια η ιστορία του Ranger φαίνεται σχετικά αδύναμη και χωρίς το κίνητρο που θα ωθήσει τους παίκτες να συνεχίσουν. Το κενό καλύπτεται το μυστηριώδες Wraith, η ταυτότητα του οποίου αποκαλύπτεται σταδιακά, με κάθε κομμάτι της ιστορίας του να την κάνει ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα και να του προσδίδει σταδιακά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x