Mini Football

MiniEuro 2014 για… μεγάλα πράγματα!

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση στο Ρέθυμνο, το MiniEuro πάει στο Εϊλάτ και η Εθνική θα είναι εκεί. Τι είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, οι χορηγοί και ο προπονητής κατά την παρουσίαση της φανέλας.

Στο πολιτιστικό κέντρο Αθηνών και στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η παρουσίαση της νέας φανέλας της Εθνικής που θα φοράει στο MiniEuro 2014 στο Εϊλάτ του Ισραήλ.

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας (EMF), Θάνος Παπαδόπουλος τονίζοντας πως πριν από την περσινή διοργάνωση στο Ρέθυμνο, οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη του minifootball, ενώ πλέον στηρίζεται ολοένα και περισσότερο. Να υπενθυμίσουμε πως στο τουρνουά που έγινε στην Κρήτη το 2013, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε αποκλειστεί από την Γερμανία στην φάση των «16» και στην διαδικασία των πέναλτι. Προηγουμένως δεν είχε ηττηθεί σε κανέναν αγώνα.

«Αισθάνομαι περίεργα μετά το MiniEuro του Ρεθύμνου. Τότε ήμασταν γεμάτοι ερωτήσεις από τον κόσμο σχετικά με το τι είναι το minifootball. Υπήρχε δισταγμός μέχρι να γίνει αυτή η διοργάνωση στην χώρα μας. Το άθλημα αυτό είναι μια γιορτή. Κατά γενική ομολογία κάναμε ένα τρομερό τουρνουά, με τα γήπεδα να ήταν γεμάτα σε όλα τα παιχνίδια και οι υποστηρικτές της Εθνικής ήταν χιλιάδες. Μετά από αυτή την διοργάνωση, η ελληνική ομάδα εδραιώθηκε στο Ευρωπαϊκό στερέωμα», ήταν η τοποθέτηση του Θάνου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό βίντεο-παρουσίαση της Εθνικής στο MiniEuro 2013, όπου έδειχνε την προετοιμασία και τις προπονήσεις της ομάδας, τους αγώνες που έβαλε και τα γκολ που πέτυχε, το χαμένο πέναλτι του Λεωνίδα Παπαδόπουλου που δεν μας έδωσε την πρόκριση στους «8» (ο ίδιος παίκτης είχε πετύχει -έπειτα από ψηφοφορία- το ωραιότερο τέρμα της διοργάνωσης), την απονομή του τροπαίου στην μόνιμη πρωταθλήτρια Ρουμανία και φυσικά τον παλμό στις εξέδρες.

Μετέπειτα, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι από τους χορηγούς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Να θυμίσουμε πως στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια της Εθνικής από πέρσι το N’ Joy (που μέσω του N’Joy UNI- League επιλέχθηκαν όλοι οι παίκτες που θα ταξιδέψουν με την ομάδα στις 21 Νοέμβρη στο Ισραήλ), η OB, η Senatus (δεν είχε παραβρεθεί κάποιος αντιπρόσωπος στην παρουσίαση), ενώ από φέτος και η UMBRO.

«Νιώθουμε υπερήφανοι που στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος αυτή η ομάδα θα αγωνιστεί με την καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτή η εθνική έχει προκύψει από μια άλλη πρωτοβουλία της εταιρίας, την διοργάνωση του N’Joy UNI-League που έχει ως κοινή αγάπη τον αθλητισμό, ενώ οι καλύτεροι του τουρνουά θα στελεχώσουν την Εθνική. Το N’ Joy θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή και στην επόμενη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου στο Τορίνο», ήταν τα λόγια της brand manager του N’ Joy, Μαρίας Γουργουρίνη.

«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να στηρίξουμε κι εμείς ένα αγνό και ερασιτεχνικό κομμάτι του αθλητισμού. Προσωπικά ως ερασιτέχνης αθλητής, προσπαθώ να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου όσο περισσότερο μπορώ. Ότι ειπώθηκε προηγουμένως ισχύει και για την εταιρία μας, καθώς και η OB θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή και στην επόμενη διοργάνωση», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της OB, Απόστολος Τσιμούρτας.

«Οι προηγούμενες παρουσιάσεις αποδεικνύουν γιατί αποφασίσαμε σε λιγότερο από μία ώρα από την στιγμή που μας προσέγγισε η ομοσπονδία, να βοηθήσουμε κι εμείς την συγκεκριμένη προσπάθεια. Η UMBRO εδώ και 90 χρόνια είναι απόλυτα ταυτισμένη με τον χώρο του ποδοσφαίρου και κυρίως με την Αγγλία. Έχουμε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα σωματεία της Ευρώπης και όπως με όλες τις άλλες, έτσι και με την Εθνική την διαχειριστήκαμε σαν ένα κλαμπ υψηλού επιπέδου», παραδέχτηκε ο διευθυντής marketing της UMBRO, Γιώργος Σαμπατακής.

Ύστερα έφτασε η στιγμή που έγινε η συγκεκριμένη εκδήλωση και δεν ήταν άλλη από την παρουσίαση της φανέλας που θα φοράει η Εθνική στο MiniEuro 2014 στο Εϊλάτ του Ισραήλ. Την εμφάνιση την κράτησε στα χέρια του ο κ. Παπαδόπουλος και είπε λίγα λόγια για τους χορηγούς και την τεχνοτροπία της, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως η αποστολή κατά την άφιξή της στο Ισραήλ, θα επισκεφτεί τον Μητροπολίτη.

Τέλος, το event έκλεισε με τον ιδανικό τρόπο, καθώς ανέβηκε στο βάθρο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αποστόλης Γκαϊφύλλιας ο οποίος επισήμανε πως η περσινή διοργάνωση στο Ρέθυμνο ουσιαστικά τον έπεισε να ανανεώσει με την ομάδα, ενώ έθεσε ακόμα υψηλότερους στόχους για το προσεχές τουρνουά.

«Είναι η δεύτερη χρονιά που αναλαμβάνω αυτό το δύσκολο έργο. Πέρσι μετά την πρώτη μου επαφή με την ομοσπονδία, αν ήξερα τι θα ακολουθούσε στο Ρέθυμνο θα είχα βάλει ακόμα και μέσον για να πάρω την θέση. Αυτή την στιγμή ετοιμαζόμαστε για την διοργάνωση στο Εϊλάτ κι ελπίζω πως θα τα πάμε ακόμα καλύτερα αυτή την φορά. Τα παιδιά έχουν την δίψα για διάκριση», τόνισε ο Αποστόλης Γκαϊφύλλιας, για να προσθέσει:

«Η προεπιλογή έγινε από το N’ Joy UNI-League και οι καλύτεροι στελέχωσαν την ομάδα. Μετά το Ρέθυμνο, οι παίκτες που συμμετείχαν στο τουρνουά αυξήθηκαν κατά πολύ. Μέχρι στιγμής έχουμε 16 παίκτες στην προεπιλογή μας, όταν ολοκληρωθεί όμως το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στις 12 με 23 Ιουλίου στον Άγιο Κοσμά, τότε θα επιλεχθούν οι τελικοί 12. Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου».

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x