Αγγλία

Mo-Yes… United!

Τον πρώτο του τίτλο με τη Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει ο Ντέιβιντ Μόγιες, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το Community Shield επικρατώντας της Γουίγκαν με σκορ 2-0. Σκόρερ ο Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες ευτύχησε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 της Γουίγκαν στον τελικό του Community Shield, με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να σκοράρει δις και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Ολλανδός άνοιξε… λογαριασμό στο 6’ και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και αυτά της ομάδας του στο 59’.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, οπαδοί της Γιουνάιτεντ ύψωσαν πανό, το οποίο ανέγραφε: «Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα αλλά θέλουμε τον Ρούνεϊ να μείνει σε αυτή».

Στο «Γουέμπλεϊ» βρέθηκαν 80.000 κόσμου, με τους οπαδούς της Γουίγκαν να αποτελούν μόνο τους 6.500 από αυτούς.

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης (MVP), αναδείχθηκε ο Μάικλ Κάρικ.

Αυτό ήταν το 20ο Community Shield στην ιστορία των πρωταθλητών Αγγλίας, ενώ στο παιχνίδι έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Hawk Eye, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η συμβολή του.

Ο αγώνας:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε ορεξάτα το παιχνίδι και ευτύχισε να μπει μπροστά στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Πατρίς Εβρά να βγάζει από την αριστερή πλευρά «συστημένη» σέντρα για το κεφάλι του Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου Κάρσον. Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα για να σημειωθεί μια σημαντική ευκαιρία, όταν στο 32ο λεπτό ο Γκραντ Χολτ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση, μετά από ωραίο γέμισμα του Τζέιμς ΜακΚλιν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Γουίλφριντ Ζαχά να…. τρελαίνει κόσμο με τις ντρίμπλες του, ωστόσο με τους «λάτικς» να είναι αυτοί που απείλησαν για ακόμη μία φορά. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Γουότσον βρήκε τον Μπόις, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, εκείνος προσπάθησε να χρήσει σκόρερ τον Λίον Μπάρνετ, αλλά ο αμυντικός της Γουίγκαν δεν μπόρεσε να του «χρεώσει» την ασίστ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο, αφού αν και χρειάστηκε να περάσουν 13 λεπτά για να υπάρξει αλλαγή στον δείκτη του σκορ, ο Φαν Πέρσι σούταρε υποδειγματικά από τα όρια της περιοχής, διαμορφώνοντας –όπως αποδείχθηκε- το τελικό 2-0. Στη συνέχεια, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματά τους στα μισά του ημιχρόνου, όπου σε μία φάση διαρκείας στα καρέ της Γουίγκαν οι Γουέλμπεκ και Βαλένσια δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης, στο 78ο λεπτό, παραλίγο να υπάρξει… deja-vu του πρώτου τέρματος, όταν ο Εβρά πραγματοποίησε ακόμη μία φοβερή σέντρα προς τον Φαν Πέρσι, αλλά ο Λίον Μπάρνετ αντέδρασε γρήγορα και «καθάρισε» τη φάση.


Manchester United 2-0 Wigan (Community Shield) από fasthighlights-2013

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ (Σμόλινγκ 16’), Τζόουνς, Βίντιτς, Εβρά, Κλέβερλι, Κάρικ, Γκιγκς (Άντερσον 67’), Ζαχά (Βαλένσια 61’), Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ (Τζανουζάι 84’)

Γουίγκαν: Κάρσον, Μπόις, Πέρτς, Λ. Μπάρνετ, Κρένεϊ, ΜακΚάρθι (Ντίκο 86’), Γουότσον (Εσπινόσα 71’), ΜακΆρθουρ (ΜακΚαν 61’), Μαλόνεϊ (Γκόμες 71’), Χολτ (Φόρτσουν 61’), ΜακΚλιν (ΜακΜάναμαν 62’)

Πηγή: www.england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x