Παράξενα

Πέντε τραγούδια που τα λέμε καλύτερα απο τους ξένους!

Η ιστορία της μουσικής έχει να μας δώσει πολλά παραδείγματα τραγουδιών που μοιράζονται κοινό όραμα, παρόμοιους στίχους και κοινούς τίτλους. Ο κοινός τίτλος δεν σημαίνει απαραίτητα και παρόμοιο περιεχόμενο, έχοντας όμως αυτό ως δεδομένο, μπορούμε σε αυτό το σημείο, να γίνουμε από ιερόσυλοι έως βλάσφημοι συγκρίνοντας πασίγνωστα παγκοσμίως τραγούδια, με πασίγνωστα …ελληνικά τραγούδια.

Η ιστορία της μουσικής έχει να μας δώσει πολλά παραδείγματα τραγουδιών που μοιράζονται κοινό όραμα, παρόμοιους στίχους και κοινούς τίτλους.

Ο κοινός τίτλος δεν σημαίνει απαραίτητα και παρόμοιο περιεχόμενο έχοντας όμως αυτό ως δεδομένο, μπορούμε σε αυτό το σημείο, να γίνουμε από ιερόσυλοι έως βλάσφημοι συγκρίνοντας πασίγνωστα παγκοσμίως τραγούδια, με πασίγνωστα …ελληνικά τραγούδια.

Το κοινό τους; Ο τίτλος φυσικά. Με μία μικρή μετάφραση φυσικά από τα αγγλικά στα ελληνικά!

Στο πρώτο σετάκι αυτής της σύγκρισης, όπου ο νικητής βγαίνει μόνο υποκειμενικά, αφού αντικειμενικό γούστο στη μουσική δεν υπάρχει, βάζουμε μέσα σε ένα μίξερ από τον Τζον Λένον μέχρι τον Πασχάλη Τερζή και από τους U2 μέχρι την Πέγκυ Ζήνα.

Το αποτέλεσμα; Στο βίντεο που ακολουθεί:



Imagine (John Lennon) – Φαντάσου (Πασχάλης Τερζής)
One (U2) – Ένα (Πέγκυ Ζήνα)
She (Green Day) – Εκείνη (Τόλης Βοσκόπουλος)
Because of you (Skunk Anansie) – Εξαιτίας σου (Γιώργος Βέρρος)
Wish You Were Here (Pink Floyd) – Θα θελα να σουν εδώ (Πασχάλης Τερζής)


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x