2012 review

Έτσι γεμίζαμε τις εβδομάδες μας το 2012

Δέκα σειρές που κράτησαν τους συντάκτες του sport-fm.gr μέσα στο σπίτι το 2012.

Δώσαμε μάχες, τεμαχίσαμε κόσμο, ανακαλύψαμε κακοποιούς, ξεκάναμε ζόμπι, κυνηγήσαμε τρομοκράτες, την είδαμε οι καλύτεροι της πόλης, περάσαμε καλά με την παρέα μας, φτιάξαμε και πουλήσαμε ναρκωτικά, προσφέραμε απλόχερα την σπάνια μεγαλοφυΐα μας, γιάναμε κόσμο.

Όλα αυτά χαλαροί και άνετοι από τον καναπέ μας. Και αφού καταφέραμε να το κάνουμε εμείς… το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και σε εσάς!

To sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες σειρές του 2012...

Game of Thrones-Γράφει ο Μιχάλης Ηλιού

Δεν μπορώ να περιμένω. Ούτε όταν ήμουν φαντάρος δεν μέτραγα τις ημέρες έτσι. Θέλω αύριο να είναι 31 Μαρτίου, γίνεται; Όχι, αλλά...

-«Valar morghulis» αδέλφια! Από μικρό παιδί που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να έχω έναν φίλο που να είναι φοβερά δυνατός, να μιλάει λίγο και να εκτελεί τις επιθυμίες μου σαν τον Jaqen H'ghar.
-Τζον Σνόου πολύ στην τσίτα είσαι ρε μεγάλε. ΟΚ, θα παίξεις σημαντικό ρόλο στην συνέχεια το καταλαβαίνουμε αλλά κάνε λίγο σεξ, δεν θα σε χαλάσει.
-Η μάχη του Blackwater. Μπορεί η... αγωνιστική δράση να μην ήταν τόσο μεγάλη σε όλο τον δεύτερο κύκλο αλλά το ντου του Στάνις στο Κινγκς Λάντινγκ ήταν έ-πι-κο!
-Τελικά αυτός ο μαύρος καπνός που γέννησε η Μελισάνδρη και σκότωσε τον Βασιλιά Ρένλι έχει καμία σχέση με αυτόν του Lost;
-Tύριον είσαι ένας από εμάς! Σε αγαπάμε, συνέχα έτσι, να τους σπας τα νεύρα!
-Ζόμπι, ζόμπι, ζόμπι! Παντού ζόμπι! Ο χειμώνας έρχεται!
-Δρακουλίνια. Μεγάλωσαν και αυτά και σου βγάζουν αντί για γλώσσα, φωτιές.
-Θήον Γκρεϊτζόι, έχω να σου πω κάτι. Άδικα προσπαθείς να ρίξεις από την πρώτη θέση του πιο σιχαμένου της σειράς τον βασιλιά (τρομάρα του) Τζόφρι.
-Για το τέλος, απλά τα πράγματα. Τζόφρι ΨΟΦΑ!

Πρέπει να φύγω, να πάω να ψωνίσω. Έχω να πάω σε ένα... γάμο (if you know what I mean)!

The Big Bang Theory-Γράφει ο Άλκης Κακολύρης

Η αλήθεια είναι πώς σαν Σέλντον Κούπερ δεν μου αρέσουν καθόλου οι αλλαγές, παρά το ότι γίνονται συνέχεια, αν και έχουμε φτάσει στη μέση της 6η σεζόν στο «The big bang theory». Ο καλύτερός μου φίλος ο Λέοναρντ μία είναι με την Πένυ και μία όχι. Πράγμα ανεξήγητο, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ταιριάζουν. Και επιπλέον κάθε φορά που συμβαίνει κάτι έρχεται και το λέει σε μένα. Μα καλά δεν έχει καταλάβει ότι δεν τον προσέχω και δεν τον καταλαβαίνω.

Ο Χάουαρντ έκανε το μόνο πράγμα για το οποίο έχει τον ελάχιστο θαυμασμό μου και αυτό είναι ότι πήγε στο διάστημα. Αλλά παντρεύτηκε κιόλας την Μπερναντέτ.

Η Έιμι αν και υπογράψαμε συμφωνητικό σχέσης έκανε την άρρωστη και με έβαζε να της τρίβω το στήθος. Και ο πυρετός της αντί να πέφτει ανέβαινε. Και όταν έμαθα ότι μου λέει ψέματα την τιμώρησα με ξυλιές στον πισινό, όπως μου έκανε ο πατέρας μου και μου έλεγε πιο δυνατά. Μάλλον κατάλαβε το λάθος της και δέχτηκε την τιμωρία.

Γιατί λένε όλοι ότι ο Ραζ έχει τάσεις ομοφυλοφιλικές; Δεν τους δίνω σημασία.

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές…

Μπαζίνγκα… δεν τους εύχομαι…

Διπλό μπαζίνγκα… τους εύχομαι

Boss-Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Κάποτε, κάποιος σχολιάζοντας τον «Νονό», είχε πει πως είναι η μοναδική ταινία που δείχνει πώς ακριβώς λειτουργεί ο κόσμος. Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό ακριβώς κάνει και το «Boss» στη μικρή οθόνη. Ο Τομ Κέιν, δήμαρχος στο σύγχρονο Σικάγο σου δείχνει χίλιους και έναν τρόπους για να στεγνώσεις την ψυχή σου, όπως κάνει και ο ίδιος υπηρετώντας έναν και μοναδικό στόχο: Την εξουσία. Η συγκλονιστική ερμηνεία του Kelsey Grammer στο ρόλο της ζωής του έρχεται να ντύσει μια τηλεοπτική σειρά που χωρίς να είναι αριστούργημα, φλερτάρει σκηνοθετικά με επίπεδα τα οποία άλλα -πολύ πιο φιλόδοξα και ακριβά μπάτζετ- δεν αγγίζουν. Κάθε επεισόδιο διάρκειας σχεδόν μιας ώρας σε γεμίζει ασφυκτικά, σε αγχώνει… Πολλές φορές οι ανατροπές, η προδοσία και το αναπάντεχο έρχονται τόσο απρόσμενα και βίαια που νοιώθεις σαν να μπήκε μόλις ένας κλέφτης στο σπίτι. Κι εσύ στέκεσαι εκεί απέναντί του, αδυνατώντας να πιστέψεις πως αυτό που βλέπεις είναι αλήθεια. Είναι ο Τομ Κέιν, ο αδίστακτος δήμαρχος του Σικάγο. Αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα όμως, θα βρεις στην απάνθρωπη συμπεριφορά του κομμάτια της δικής σου. Γιατί κι εσύ υπήρξες τουλάχιστον μια φορά τέρας, έστω στο δικό σου μικρόκοσμο… Αλλά εσύ δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς γεμάτος ενοχές. Ο Τομ Κέιν όχι.

Θα το δείτε σε δύο κύκλους (συνολικά 18 επεισόδια), ενώ στα σκαριά είναι και μια ταινία που θα «μαζέψει» την ιστορία. Μικρή σημασία έχει, αφού κάθε επεισόδιο θα μπορούσε να είναι και το τελευταίο.

Breaking Bad-Γράφει ο Διονύσης Καππάτος

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής... Αλλάζουν οι άνθρωποι; Μα φυσικά κι αλλάζουν. Όχι πως περιμέναμε να δούμε μια σειρά για να το αντιληφθούμε αλλά σε αυτή αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά. Ναι, στο Breaking Bad όλοι αλλάζουν... Άλλωστε, εμμέσως το λέει κι ο τίτλος.

Και αυτό είναι και το μυστικό της σειράς αυτής. Η αλλαγή, η διαφοροποίηση των χαρακτήρων με πρώτο και... καλύτερο τον Γουόλτερ.

Πώς αλλάζει ένας άνθρωπος από έναν άκακο καθηγητή σε ένα άτομο που δεν διστάζει να βάλει τα πάντα κάτω από το δικό του συμφέρον, ακόμη και όταν καλείται να... αντιμετωπίσει έναν θάνατο ενός παιδιού!

Στο Breaking Bad οι χαρακτήρες και η εξέλιξή τους είναι το μυστικό της σειράς. Γιατί πάνω τους βασίζεται και η πλοκή - δράση μέσω ενός αριστουργηματικού σεναρίου.

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάτι από τα τελευταία επεισόδια. Απλώς να ευχαριστήσουμε τον Mr. X-Files (Vince Gilligan) γιατί αποφάσισε να τελειώσει τη σειρά, όπως το έχει σκεφθεί χωρίς να τραβάει από τα... μαλλιά την εξέλιξη της. Αλλά και γιατί έστω σκέφτηκε την τελευταία να την σπάσει σε δύο μίνι - σεζόν...

Αδημονούμε. Τι θα γίνει όταν θα βγει από το... μέρος ο Χανκ.

Shelrock-Γράφει ο Θανάσης Ράλλης

Όταν ακούς για σειρά που έχει τρία επεισόδια στον κάθε κύκλο είσαι επιφυλακτικός. Για να βγάζουν τόσα λίγα ή είναι τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους ή δεν τους αφήνουν να βγάλουν περισσότερα. Ευτυχώς για εμάς ισχύει το πρώτο σενάριο. Τρεις ταινίες μικρού μήκους που στον δεύτερο κύκλο που προβλήθηκε στις αρχές του 2012 καθήλωσαν τους τηλεθεατές, με έναν Μπένεντικ Κάμπερμπατς να μετατρέπεται σε ένα από τα πιο hot ονόματα του Hollywood μέσα από την εντυπωσιακή του ερμηνεία ως σύγχρονος Sherlock Holmes. Τα πλάνα του Λονδίνου δίνουν τον κατάλληλο ευρωπαϊκό αέρα, το σενάριο που βασίζεται στις original ιστορίες , σε κρατάει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Μάρτιν Φρίμαν είναι όσο προσγειωμένος χρειάζεται για Γουότσον και ο Μοριάρτι απλά καταφέρνει να συναγωνίζεται σε τρέλα τον πρωταγωνιστή.

Όλα αυτά με ένα φινάλε που αφήνει ένα εκατομμύριο αναπάντητα ερωτηματικά, αλλά ευτυχώς υπάρχει και η τρίτη σεζόν, που μάλλον θα είναι και η τελευταία για να έρθουν οι απαντήσεις. Μεταξύ ισάξιων επεισοδίων ξεχωρίζει το The Reichenbach Fall.

Υ.Γ. Αν και μακριά από τα υψηλά επίπεδα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην αντίστοιχη αμερικανική σειρά (Elementary) που βρίσκεται αυτή την εποχή στα μισά του πρώτου κύκλου.

House MD-Ξαναγράφει ο Διονύσης Καππάτος

Η 21η του Μαϊου θα μείνει χαραγμένη ως το... κύκνειο άσμα για έναν από τους καλύτερους και περισσότερο ενδιαφέροντες χαρακτήρες σε τηλεοπτική σειρά. Του Gregory House...

Κι όμως, πρέπει να παραδεχθούμε ότι παρά την συγκίνηση, το τελευταίο επεισόδιο συνοδεύτηκε από μια δόση... χαμόγελου!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμη και ο πιο φανατικός τηλεθεατής μίας τηλεοπτικής σειράς είχε ευχηθεί αυτή να έχει τελειώσει. Όχι γιατί ξαφνικά κάτι άλλαξε μέσα του, αλλά διότι, -πολύ απλά- έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον της.

Έχει αρχίσει να γίνεται υποχείριο της επιτυχίας που είχε και των διαφημίσεων - εσόδων που αποφέρει, ακόμη κι όταν παρατηρείς ότι οι σεναριογράφοι δεν έχουν κάτι παραπάνω να δώσουν.

Το σημείο αυτό, δυστυχώς για το House MD είχε φτάσει από την προηγούμενη σεζόν. Το χαμόγελο, λοιπόν, οφειλόταν στο ό,τι έστω και με καθυστέρηση μιας σεζόν -κατά τη γνώμη μας- το τέλος ήρθε χωρίς χαλάσει κάτι.

Το τέλος; Κατά πολλούς περίμεναν κάτι καλύτερο, κάτι εντυπωσιακό. Ίσως να έχουν δίκιο... Τουλάχιστον όμως σε αυτό ο House απέδειξε κάτι, σε όλους όσοι πίστευαν το αντίθετο. Πως πάντα ήξερε να είναι ένας καλός φίλος και πώς πάντα γνώριζε πως να αγαπά!

How I met your mother-Γράφει η Σταυρούλα Σάββα

Βρε Τεντ, βρε αγόρι μου, βρε καλέ μου άνθρωπε φτάσαμε στην όγδοη σεζόν και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι στο ενδέκατο επεισόδιο και ακόμη γυναίκα δεν έχεις βρει… Και όχι μόνο δεν έχεις βρει, αλλά χώρισες και με αυτή που ίσως κάποιοι να πίστευαν ότι θα ήταν η μητέρα των παιδιών σου…

Τι θα γίνει επιτέλους;
Οι κολλητοί σου (Λίλι και Μάρασλ) παντρεύτηκαν, έκαναν παιδάκι και εσύ ακόμη ψάχνεις την τέλεια γυναίκα… Για να δούμε για πόσο ακόμη… Μακριά από την αναζήτηση της ιδανικής συντρόφου (από τον Τεντ) και των οικογενειακών και επαγγελματικών θεμάτων της οικογένειας Μάρσαλ ο θρυ-λι (περιμένετε λίγο)-κος Μπάρνει Στίνσον ζει στον δικό του ευτυχισμένο κόσμο και κάτι σκαρώνει… Σε αυτό σύμμαχο βρίσκει την εντυπωσιακή Ρόμπιν, με τους δύο τους να έχουν κλέψει τα φώτα στα τελευταία επεισόδια, αναμένοντας να φτάσουμε στη μέρα που οι δύο αμετανόητοι εργένηδες θα υποσχεθούν ο ένας στον άλλο… αιώνια (sic) αγάπη.

Απλά είναι τα πράγματα Τεντ

The Walking Dead-Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Όσοι διψούν για αίμα, λατρεύουν τα… εντόσθια και τη βρίσκουν με διαμελισμούς, αποκεφαλισμούς και κάθε λογής μαρτυρικό θάνατο, θα μείνουν ικανοποιημένοι. Όσοι δεν αρκούνται σε splatter-ιές κι αναζητούν κάτι παραπάνω σε μία σειρά, θα αποζημιωθούν και με το παραπάνω. Γιατί το Walking Dead κατορθώνει να είναι ένα πολύ απάνθρωπο και ταυτόχρονα τόσο ανθρώπινο δράμα.
Σε έναν κόσμο που κάνει το δικό μας να μοιάζει με τη Disneyland, μία μικρή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να επιβιώσει. Όχι απέναντι σε τρόικες, χαράτσια και Μέρκελ, αλλά σε νεκροζώντανους που απειλούν να τους αφανίσουν και να τους κάνουν… έναν από αυτούς. Αλλά κι απέναντι στους ομοίους τους, γιατί ώρες-ώρες οι walkers δείχνουν πολύ λιγότερο επικίνδυνοι από ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση και στα όρια της τρέλας. Η πλοκή δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις στιγμή, νέα πρόσωπα και twists εμφανίζονται διαρκώς, ενώ όλοι οι ήρωες (μα ΟΛΟΙ) είναι αναλώσιμοι και το σενάριο δεν διστάζει να «σκοτώσει» κανέναν χαρακτήρα προς όφελος της ιστορίας.

Θα καταφέρουν να επιβιώσουν; Κι αν ξεφύγουν από τα δόντια των ζόμπι, θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους ή θα καταλήξουν κι αυτοί να γίνουν «τέρατα»; Αξίζει τελικά να ζει κανείς σε έναν τέτοιο κόσμο ή όχι αφού όλοι κι όλα που προσπαθούν να κρατήσουν εν ζωή ολοένα και εκλείπουν;

Οι απαντήσεις… αργούν, αφού η σειρά ανανεώθηκε ήδη για τέταρτη σεζόν. Η αντίσταση του ανθρώπου συνεχίζεται, όσο ανάμεσα στους Walking Dead υπάρχουν ακόμη Walking Living.

Dexter-Γράφει η Φλώρα Μιχαλοπούλου

Αν πριν κάποια χρόνια σου έλεγαν ότι θα ένιωθες συμπάθεια για έναν κατά συρροή δολοφόνο θα ξεκίναγες να ψάχνεσαι. Αρχικά στον ψυχαναλυτή σου και στην πορεία στον ψυχίατρο. Εκεί θα έπαιρνες μια ωραία συνταγούλα και θα επέστρεφες σπίτι σου με την απορία «Τι δεν πήγε καλά με την πάρτη μου».

Μετά όμως ήρθε ο Dexter και όλα ως δια μαγείας άλλαξαν…

Κι εσύ δεν αισθανόσουν τρελός που αγάπησες έναν serial killer, δεν ένιωθες τύψεις, δεν ήθελες να τον πιάσουν, τον καταλάβαινες ως ένα βαθμό και αυτό δεν σε γέμιζε φόβο και ανασφάλεια.
Επτά χρόνια τώρα έμπαινες στο σπίτι του και στο μυαλό του και καταλάβαινες ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ο τύπος αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από μας. Με γυναίκα, παιδιά, συναδέλφους που τον σέβονται, μία αδελφή που τον αγαπά, έναν «πατέρα» σύμβουλο και τον σκοτεινό του συνεπιβάτη… Και μετά ήρθε ο έρωτας! Κι όλα άλλαξαν. Κι εσύ ανησύχησες ότι όλα θα τελειώσουν φέτος μαζί με τον κόσμο.

Όχι όμως… Έκπληξη! Θα επιστρέψει δριμύτερος το 2013, για νέα… φονικά!


Homeland-Ξαναγράφει η Φλώρα Μιχαλοπούλου

Όταν η Κέρι συνάντησε τον Μπρόντι… Όχι δεν μιλάμε για μελόδραμα αλλά για την καλύτερη σειρά δράσης των τελευταίων ετών. Διαπλοκή, αδρεναλίνη στο φουλ, εξαιρετικές ερμηνείες, ανατροπές και δύο Χρυσές Σφαίρες το 2012 (καλύτερης ερμηνείας για την Claire Danes και καλύτερης σειράς) για να επιβεβαιώσουν ότι αυτό που σας λέμε ΙΣΧΥΕΙ! Το Homeland είναι αμερικανιά, αλλά μας αρέσει. Τρομοκρατία, μυστικές υπηρεσίες, «πειραγμένοι» χαρακτήρες, σεξ, έρωτας, κερατώματα, χωρισμοί, νεανικές ανησυχίες, πολιτική, διαφθορά, εμμονές, φονικά… Τα έχει όλα και συμφέρει! Όλα τα λεφτά το δίδυμο των πρωταγωνιστών που σε πείθει ότι αυτό που βλέπεις είναι παραπάνω από μία απλή σειρά.

Όσο για την πλοκή και εκεί που έχει φτάσει το θέμα; Δεν ξέρω σε τι συμπέρασμα θα καταλήξετε εσείς βλέποντάς το αλλά ρε Νίκολα Μπρόντι εγώ δεν σου έχω καμία εμπιστοσύνη. Κάτι μου λέει ότι δεν είσαι το θύμα και ότι απλά παίζεις με την βελούδινη καρδιά μιας γυναίκας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x