Life

Ηλικιωμένη που επέζησε από το Ολοκαύτωμα... δίκασε την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν είδε μία 83χρονη που επέζησε από το Ολοκαύτωμα να την αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Οι συντηρητικές θέσεις της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, που έχει κάνει λόγο για «εισβολή» μεταναστών στη χώρα, έφερε την αντίδραση από μία 83χρονη γυναίκα που επέζησε, κατά τα λεγόμενά της, του Ολοκαυτώματος.

Η Τζόαν Σάλτερ πήρε τον λόγο σε εκδήλωση όπου μιλούσε η Μπρέιβερμαν και απάντησε πως «επέζησα σαν παιδί από το Ολοκαύτωμα. Το 1943, αναγκάστηκα να φύγω από τη γενέτειρά μου στο Βέλγιο και περιπλανήθηκα στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ευρώπη, σε επικίνδυνες θάλασσες, προτού έρθω στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1947. Όταν ακούω να χρησιμοποιείς λέξεις όπως "εισβολή" ή "σμήνος", μου θυμίζεις τη γλώσσα που χρησιμοποιείτο για να απανθρωποποιηθώ και να δικαιολογηθεί η δολοφονία της οικογένειάς μου και εκατομμυρίων άλλων. Από πού πηγάζει η ανάγκη να χρησιμοποιήσεις αυτή τη γλώσσα;»

Η γραμματέας του κράτους της κυβέρνησης των Συντηρητικών, που είναι ινδικής καταγωγής, αρνήθηκε να απολογηθεί για όσα έχει πει, εμμένοντας στη θέση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα πρόβλημα μπροστά του, με εκπρόσωπο του κόμματος να κάνει λόγο για βίντεο που έχει χειραγωγηθεί και παρουσιάζει εσφαλμένα τον διάλογο των δύο γυναικών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x