Παράξενα

Ο μεγαλύτερος γάτος στον κόσμο έχει ύψος τετράχρονου παιδιού

Όταν ήταν μόλις 2 ετών, ζύγιζε ήδη 28 κιλά

ΗYuliya Minina, από το Stary Oskol της Ρωσίας, ισχυρίζεται ότι η 3χρονη γάτα της, Maine Coon Kefir είναι «η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο», η οποία μάλιστα έχει αποκτήσει το δικό της διαδικτυακό κοινό.



Ο Kefir έχει τον δικό του λογαριασμό στο Instagram και μάλιστα 72.000 followers, με την ιδιοκτήτριά του, να αναρτά συνεχώς περιεχόμενο από τις καθημερινές του περιπέτειες.

Όλοι εκπλήσσονται από το μέγεθος του γάτου αφού είναι τόσο ψηλός που μπορεί να ανοίξει σχεδόν μόνος του την πόρτα.

Σε βίντεο στο Instagram, ο Kefir, φαίνεται να φτάνει σε ύψος την τετράχρονη κόρη της ιδιοκτήτριας και να ακουμπά τα μπροστινά του πόδια στον πάγκο της κουζίνας.

«Το γλυκό ζευγάρι, Kefir και Anechka. Αυτοί οι δύο δεν βαριούνται ποτέ», γράφει η μητέρα του κοριτσιού στην ανάρτηση, ενώ ένας ακόλουθος που έμεινε έκπληκτος με το μέγεθος του, έγραψε από κάτω: «Πίστεψα ότι ήταν σκύλος».



Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο μεγάλος είναι ο Κεφίρ σήμερα, έγινε πρωτοσέλιδο το 2022 όταν ήταν μόλις 2 ετών και ζύγιζε ήδη 28 κιλά, που είναι πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο.

Ανήκει στο είδος Maine Coons, ένα είδος εξημερωμένης γάτας που κατάγεται από την πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ. Είναι γνωστές για το μέγεθός τους και μία από τις παλαιότερες φυλές στη Βόρεια Αμερική.

Τα αρσενικά Maine Coon ζυγίζουν συνήθως κατά μέσο όρο 18 κιλά και τα θηλυκά είναι 12 κιλά κατά μέσο όρο. Οι γάτες συνήθως φτάνουν περίπου τα τρία πόδια σε μήκος, συμπεριλαμβανομένης της ουράς.

«Οι Maine Coons μεγαλώνουν έως και 3-4 χρόνια. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερο», είπε η Minina πέρυσι.



Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x