Κινηματογράφος

Πέθανε ο Πόλι του «Ρόκι», Burt Young

Έφυγε από τη ζωή ο Πόλι του «Ρόκι», Burt Young. Η συγκινητική ανάρτηση του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Μπαρτ Γιανγκ, ο οποίος έγινε γνωστός για τον ρόλο του «Πόλι Πενίνο» στο πλευρό του «Ρόκι Μπαλμπόα».

Ο Μπαρτ Γιανγκ απεβίωσε στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, όπως δήλωσε την Τετάρτη η κόρη του ηθοποιού, Αν Μορέα Σταϊνγκίσερ, στους New York Times. Δεν ανέφερε την αιτία θανάτου του.

Η πρώτη του εμφάνιση στο πλευρό του Σιλβέστερ Σταλόνε έγινε το 1976, όταν ο Γιανγκ υποδύθηκε τον αλκοολικό κρεοπώλη φίλο του «Ρόκι» και αδελφό της συζύγου του, Adrian. «Ήμουν ο μόνος ηθοποιός, που δεν έκανε οντισιόν στο πρώτο Ρόκι», είχε δηλώσει στο The Rumpus το 2017. «Και πήρα τα περισσότερα χρήματα για αυτό».

Ο Σταλόνε «αποχαιρέτησε» τον πρώην συμπρωταγωνιστή του, χαρακτηρίζοντάς τον «αγαπημένο φίλο». «Ήσουν ένας απίστευτος άντρας και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο», έγραψε στο Instagram.

Χάρη στην ερμηνεία του στο «Ρόκι», ο Γιανγκ κέρδισε μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου. Ήταν μία από τις δέκα συνολικά υποψηφιότητες, που απέσπασε η πρώτη ταινία «Ρόκι», που, τελικά, κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας.









Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x