Τεχνολογία

Nokia Lumia 820: το νέο mid-range Windows Phone 8 smartphone

Η Nokia συνεχίζει να είναι πιστή στα Windows Phone, έχοντας κυκλοφορήσει του τελευταίους μήνες μια νέα σειρά συσκευών, τα οποία βασίζονται στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού.

Η Nokia συνεχίζει να είναι πιστή στα Windows Phone, έχοντας κυκλοφορήσει του τελευταίους μήνες μια νέα σειρά συσκευών, τα οποία βασίζονται στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού. Το Lumia 820 είναι το δεύτερο καλύτερο high end smartphone της εταιρείας και τοποθετείται κάτω από το κορυφαίο της, το Lumia 920. Η συσκευή έρχεται μέσα σε κλασσική συσκευασία Nokia, η οποία περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή το φορτιστή και ένα ζευγάρι hands free. Η ίδια η συσκευή που έφτασε στο Enternity είναι η μαύρη έκδοση, αν και στην αγορά διατίθεται και σε άλλες χρωματικές εκδόσεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως η πλάτη, που είναι το μοναδικό σημείο διαφορετικού χρώματος στις άλλες συσκευές, αλλάζει ούτως ή άλλως και έτσι κάποιος μπορεί να αλλάξει το χρώμα της συσκευής που έχει αποκτήσει, αν το θελήσει. Μάλιστα, επειδή η συσκευή υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση μέσω της τεχνολογίας Qi, όλα τα επίσημα καπάκια της Nokia είναι συμβατά με αυτή και επιτρέπουν την ασύρματη φόρτιση ακουμπώντας τη συσκευή σε έναν συμβατό φορτιστή (ο οποίος προφανώς δε διατίθεται στη συσκευασία).



Από πλευράς εμφάνισης, το Lumia 820 είναι μια όμορφη συσκευή με στρογγυλεμένες γωνίες, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε ότι ξεχωρίζει, ειδικά η μαύρη έκδοση που έχουμε στα χέρια μας. Το μέγεθος είναι ικανοποιητικό όσον αφορά στο χρήστη που το κρατάει στα χέρια του και μας θυμίζει πόσο βολικές είναι οι συσκευές με οθόνη που δεν ξεπερνάει τις 4,3’’, όπως είναι αυτή του Lumia 820. Ο κάτοχός του μπορεί να το κρατάει άνετα, αν και πρέπει να πούμε πως η συσκευή έχει μια τάση να γλιστράει από το χέρι. Επίσης, το πάχος του τηλεφώνου είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που θα θέλαμε αγγίζοντας το ένα εκατοστό, ενώ και το βάρος των 160 γραμμαρίων γίνεται αντιληπτό στα χέρια του χρήστη. Από την άλλη όμως, το αυξημένο βάρος δίνει μια αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας, παρόλο που το Lumia 820 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Αν και η πλάτη είναι αφαιρούμενη, η συναρμογή είναι πολύ καλή και ο κάτοχός του Lumia θα μείνει ικανοποιημένος.

Από πλευράς πλήκτρων, η συσκευή ακολουθεί τις υποδείξεις της Microsoft και έτσι έχουμε όλα τα πλήκτρα στα δεξιά, με το power button να βρίσκεται στο μέσο της πλευράς, πάνω από το οποίο συναντάμε το ζεύγος για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Κοντά στη κάτω δεξιά γωνία υπάρχει το ειδικό πλήκτρο φωτογράφισης. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι κάπως περίεργη, όμως τελικά ο χρήστης τη συνηθίζει είτε είναι αριστερόχειρας είτε δεξιόχειρας. Στο κάτω μέρος της συσκευής υπάρχει η θύρα USB για φόρτιση ή σύνδεση με τον υπολογιστή, ενώ στο πάνω μέρος και δεξιά είναι η έξοδος ακουστικών. Η θύρα τοποθέτησης καρτών micro SIM βρίσκεται πίσω από τη μπαταρία και αποκτάμε πρόσβαση σε αυτή αφού πρώτα αφαιρέσουμε την πλάτη της συσκευής. Δίπλα της, υπάρχει και μια θύρα micro SD για τοποθέτηση συμβατών καρτών μνήμης έως 64GB, στην περίπτωση που κάποιος δεν αρκείται στα 8GΒ προεγκατεστημένου χώρου (με λιγότερα από 6GB να είναι διαθέσιμα στο χρήστη).

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x