Επικαιρότητα

O γνωστός Βραζιλιάνος σκιτσογράφος, Λατούφ, ποστάρει «Πτι Μπερ» και θυμάται τον «Μητσάρα»

Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης Ελλάδας-θεσμών αλλά και στο δημοψήφισμα ασχολήθηκε εκτενώς με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε.

O Κάρλος Λατούφ είναι ένας σύγχρονος Ββραζιλιάνος σκιτσογράφος, διάσημος για την αιχμηρή του πένα και την και την ενασχόληση του με το πολιτικό σκίτσο. Ο Λατούφ μέσα από τα σκίτσα του έχει καταφέρει να «μιλήσει» σε εκατομμύρια ανθρώπους για ζητήματα που καίνε.


Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης Ελλάδας-θεσμών αλλά και στο δημοψήφισμα ασχολήθηκε εκτενώς με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. και δεν δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επικεφτεί τη χώρα μας. Σήμερα ο Λατούφ, όπως και ο ίδιος ενημέρωσε μέσα από το Twitter του, θα βρίσκεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα συμμετέχοντας στο Resistance Festival.




Σε μια από τις αναρτήσεις του μάλιστα γράφει πως «περπατώντας τους δρόμους των Εξαρχείων θυμάται των Μητσάρα».




Ο ίδιος μάλιστα είχε πει σε συνέντευξή του πως η αγαπημένη του βόλτα στην Ελλάδα είναι στα Εξάρχεια.

Ο Βραζιλιάνος γελοιογράφος φαίνεται να αγαπά και τα μπισκότα «Πτι Μπερ» καθώς σε ένα άλλο του ποστ γράφει: «Θέλετε να κάνετε έναν γελοιογράφο ευτυχισμένο στην Ελλάδα; Δώστε του ένα πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ».




Σε συνέντευξή του πριν πέντε χρόνια στην «Αthens Voice» ο Λατούφ σε ερώτηση ποια είναι η γνώμη του για τους Έλληνες είχε πει: «Είστε οι «Λατινοαμερικάνοι της Ευρώπης», ένα μείγμα Ανατολής και Βαλκανίων που προσπαθεί να συμπεριφερθεί ευρωπαϊκά. Όμως ο μέσος Ευρωπαίος είναι βαρετός, δοκίμασε να πεις ανέκδοτο σε Γερμανό. Μου αρέσει που δεν λέτε ποτέ όχι».

Σκίτσα του Λατούφ για την Ελλάδα

inner

inner

Ποιος είναι ο Κάρλος Λατούφ

Ο Κάρλος Λατούφ είναι γνωστός σκιτσογράφος και ακτιβιστής, γεννημένος στο Ρίο Ντι Τζανέιρο, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός από το γεγονός ότι με τα σκίτσα του υποστηρίζει τα ανθρώπινα κινήματα και τους αγώνες τους που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Τα σκίτσα του τα παρέχει δωρεάν.

Ο Λατούφ είναι επιπλέον γνωστός για τη διαρκή και συνεχόμενη υποστήριξη του στον αγώνα των Παλαιστινίων, με τα αιχμηρά του σκίτσα έχει αφυπνίσει συχνά τον κόσμο για το Παλαιστινιακό ζήτημα και έχει δεχθεί συχνά επιθέσεις από Ισραηλινούς Σιωνιστές. Η τρομοκρατία του ISIS και της Δύσης, ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός, η αστυνομική βία και η Αραβική Άνοιξη είναι επίσης θέματα που θίγει.

Για την αποτύπωση της βιαιότητας των αστυνομικών αρχών στην Βραζιλία έχει ήδη φυλακιστεί τρεις φορές.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x