Champions League

Στο… χέρι της η πρωτιά

Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όγδοο όμιλο του Champions League έκανε η Πόρτο, επικρατώντας εύκολα 3-0 στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για την 5η αγωνιστική.

Σε… πάρτι μετέτρεψε την αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ η Πόρτο! Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, οι «Δράκοι» νίκησαν 3-0 μέσα στη Λευκορωσία και έκαναν πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όγδοο όμιλο του Champions League.

Με τα τρία γκολ που δέχθηκε από τους Πορτογάλους, η ΜΠΑΤΕ έφτασε συνολικά τα 22 και ισοφάρισε τη χειρότερη αμυντική επίδοση ομάδας στους ομίλους του Champions League και ενώ απομένει ακόμη μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η φάση…

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο 0-3
(56’ Ερέρα, 65’ Μαρτίνες, 89’ Τέγιο)

Η Πόρτο ήταν αυτή που είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, με την ΜΠΑΤΕ να βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας. Όμως, ο χρόνος κυλούσε, οι Πορτογάλοι δεν απείλησαν αρκετά την εστία των Λευκορώσων και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «Δράκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, κυνηγώντας το προβάδισμα. Αυτό, το κατάφεραν με τον Ερέρα στο 56’ και με τον Τζάκσον Μαρτίνες να βρίσκει ξανά δίχτυά –εννιά λεπτά αργότερα- πήραν σαφές πλεονέκτημα για το «διπλό». Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Τέγιο να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 89’.

Οι συνθέσεις


ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Γερμάκοβιτς): Τσέρνικ, Γκαϊντούτσικ, Μλαντένοβιτς (72’ Αλεξίεβιτς), Τούμπιτς, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι (67’ Μπάγκα), Α. Βολόντκο, Ολέχνοβιτς, Μ. Βολόντκο, Ροντιόνοφ (75’ Σίγκνεβιτς), Γκόρντεϊτσουκ.

Πόρτο (Λοποτέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαρκάνο, Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραΐμι (83’ Άντριαν Λόπες), Ερέρα, Τόρες, Κουαρέσμα (71’ Τέγιο), Μαρτίνες (90’ Κιντέρο).

Η βαθμολογία:

Πόρτο 13
Σαχτάρ 8
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3
Μπιλμπάο 1

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):

Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x