Games

Project CARS: Πλησιάζοντας επικίνδυνα την πραγματική οδήγηση

Όντας ένας εξομοιωτής οδήγησης ο οποίος σταδιακά έλαβε μορφή με τη συμβολή ενός μεγάλου community παικτών, το Project CARS είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι του είδους...

Όντας ένας εξομοιωτής οδήγησης ο οποίος σταδιακά έλαβε μορφή με τη συμβολή ενός μεγάλου community παικτών, το Project CARS είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι του είδους το οποίο επιχειρεί να απαντήσει σε ένα αιώνιο ερώτημα: μπορεί ένας racing sim στην ανάπτυξη του οποίου έχει συμμετάσχει τόσος πολύς κόσμος, να είναι πραγματικά καλός; Και αν ναι, μπορεί να ξεπεράσει τα αντίπαλα franchises, όπως το Gran Turismo και το Forza Motorsport; Η απάντηση είναι αντίστοιχα «ναι» και «όχι», καθώς οι βάσεις έχουν μπει, αλλά από ό,τι φαίνεται η Slightly Mad Studios μάλλον υπερεκτίμησε τον εαυτό της. Πρώτα απ’ όλα, το βασικό mode του Project CARS είναι το αρκετά εκτενές Career Mode, στο οποίο ο παίκτης ουσιαστικά ξεκινάει από τις ταπεινές λίγκες των kart και αποσκοπεί στο να βρει τον εαυτό του κάποια στιγμή στο cockpit μιας Formula A.

Αν και υπάρχουν οι ελευθερίες που βρίσκουμε και στα αντίστοιχα career modes άλλων τίτλων racing, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να μην προχωρήσετε γραμμικά, αλλά να διαλέξετε «με το καλημέρα» ένα από τα ανώτερα πρωταθλήματα, το Career Mode του Project CARS είναι καθόλη τη διάρκειά του αρκετά ανιαρό. Εντός του mode υπάρχει ένα εικονικό Twitter feed, όπου θαυμαστές και Μέσα Ενημέρωσης τουϊτάρουν ανάλογα με τις επιδόσεις σας, ενώ θα πρέπει συχνά να βάζετε τις υπογραφές για νέες ομάδες. Όμως όλα αυτά φαντάζουν ανούσια αφού δεν παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να κινούν το ενδιαφέρον του παίκτη. Παραμένουν απλές λέξεις και φωτογραφίες εντός του inbox του οδηγού σας και τελικώς αναλώνονται απλώς στο να αποτελούν διαπιστευτήριο για την πρόοδό σας στο εν λόγω mode. Τα συμβόλαια δεν συνδέονται με απολαβή κάποιου ποσού εικονικών χρημάτων, καθώς σε κάθε πρωτάθλημα τρέχετε με το αυτοκίνητο το οποίο σας προσφέρει η ομάδα σας. Επομένως δεν υπάρχει επιλογές ως προς το τι θα οδηγήσετε, πάντα εντός του ιδίου πρωταθλήματος. Το καλό εδώ είναι ότι το starting grid των απανταχού events καθορίζεται από qualifiers, επομένως μια καλή επίδοση στα προκριματικά βοηθά ιδιαιτέρως στην κατάκτηση μιας καλής θέσης στον αντίστοιχο αγώνα, ενώ παράλληλα συμβάλει στο ρεαλισμό και την εξοικείωση του παίκτη με κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιο νέο setup.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x