Επικαιρότητα

Reuters: H Μιανμάρ τοποθετεί νάρκες στα σύνορα με το Μπαγκλαντές

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι νάρκες τοποθετήθηκαν πιθανότατα με σκοπό να αποτρέψουν τους μουσουλμάνους Ροχίνγκια να επιστρέψουν στη χώρα.

Η Μιανμάρ τοποθετεί νάρκες κατά μήκος των συνόρων της σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται δύο κυβερνητικές πηγές από την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι νάρκες τοποθετήθηκαν πιθανότατα με σκοπό να αποτρέψουν τους μουσουλμάνους Ροχίνγκια να επιστρέψουν στη χώρα και προσθέτουν πως σήμερα το Μπαγκλαντές θα εκδώσει επίσημη διαμαρτυρία για την τόσο κοντινή τοποθέτηση ναρκών στα σύνορα.

Και οι δύο πηγές ανέφεραν πως σύμφωνα με τις φωτογραφίες που ήρθαν στα χέρια τους αλλά και τις πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων, οι νάρκες τοποθετήθηκαν στην πλευρά της Μιανμάρ κατά μήκος του φράχτη με το συρματόπλεγμα που είναι τοποθετημένος στα σύνορα με το Μπαγκλαντές.

«Αρχικά οι μάρτυρες μας είπαν πως είδαν τη Δευτέρα τρεις με τέσσερις ομάδες να εργάζονται κοντά στον συρματένιο φράχτη και στη συνέχεια επιβεβαιώσαμε πως οι ομάδες έθαβαν νάρκες στο έδαφος» είπαν επίσης οι πηγές.

Εν τω μεταξύ, ανώτερος υπάλληλος της συνοριακής φρουράς του Μπαγκλαντές, δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη ακούστηκαν τέσσερις εκρήξεις στην πλευρά της Μιανμάρ.

Σημειώνεται ότι οι μάχες που ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου μεταξύ των ανταρτών Ροχίνγκια και των δυνάμεων ασφαλείς της Μιανμάρ έχουν οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 400 ανθρώπων ενώ έχουν αναγκάσει 125.000 Ροχίνγκια να εγκαταλείψουν τη χώρα και να μετακινηθούν στο γειτονικό Μπαγκλαντές.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x