Επικαιρότητα

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία με αλλαγές σε εργασιακά, συντάξεις

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης προχώρησαν Αθήνα και πιστωτές σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης προχώρησαν Αθήνα και πιστωτές σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με -ελληνικές- πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η συμφωνία αφορά σε ζητήματα κλειδιά για το κλείσιμο της συμφωνίας, όπως τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις συντάξεις.

Ας σημειωθεί πάντως, ότι οι θεσμοί προσώρας δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμα τα ενεργειακά.

Για την πιθανότητα τα νέα στα εργασιακά να είναι τόσο θετικά που η κυβέρνηση θα χαρεί να τα νομοθετήσει μίλησε είχε κάνει λόγο λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προαναγγέλλοντας σύγκλιση.

Μιλώντας στο Star, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι κάποια από τα μέτρα, θα ψηφιστούν από τη Βουλή μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας και πριν το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που θα άφορα το μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ο κύριος όγκος του πακέτου είπε, θα ψηφιστεί μετά το κλείσιμο του συνόλου της συμφωνίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x