Games

Review Captain Toad: Treasure Tracker

Ο Captain Toad ήταν μέχρι πρότινος ένας από τους ήρωες που έπαιζαν ναι μεν σημαντικό, αλλά πάντοτε δευτερεύοντα ρόλο στα παιχνίδια του Mario Bros franchise.

Τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά ως καπετάνιο στο Super Mario Galaxy και από τότε έχει κάνει την εμφάνισή του σε αρκετούς τίτλους, με κορυφαία του στιγμή το 3D Mario World όπου είχε τα «δικά» του επίπεδα. Έτσι λοιπόν στην προσπάθεια της Nintendo να βρει νέες ιδέες προκειμένου να αναζωογονήσει τις πωλήσεις του Wii U, ο συμπαθέστατος Toad αλλά και το αντίστοιχο θηλυκό η Toadette απέκτησαν το δικό τους παιχνίδι που από πολλούς, όχι τυχαία, χαρακτηρίζεται ως spin-off του Super Mario 3D World.Στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του τίτλου δεν είχε ακόμα αποφασιστεί το ποιος θα ήταν ο πρωταγωνιστής.

Ο σχεδιασμός των επιπέδων περιστρεφόταν γύρω από διοράματα τριών διαστάσεων τα οποία καταλάμβαναν κάτι περισσότερο από το μέγεθος μιας οθόνης και μιας και η ομάδα ανάπτυξης δεν ήθελε κάτι μεγαλύτερο, ο πρωταγωνιστής θα έπρεπε να μην έχει την ικανότητα να κάνει άλματα. Αρχική σκέψη λοιπόν ήταν να χρησιμοποιηθεί ένας διάσημος ήρωας, το όνομα του οποίου από μόνο του θα αποτελούσε πόλο έλξης για το παιχνίδι. Προκρίθηκε λοιπόν ο γνωστός σε όλους Link, μιας και σε όποιο παιχνίδι του Zelda franchise έχει πρωταγωνιστήσει τα άλματα που πραγματοποιεί δεν είναι παρά ελάχιστα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, η ιδέα απορρίφθηκε άμεσα. Ο πρωταγωνιστής θα έπρεπε να συμβαδίζει με τη «φρεσκάδα» του παιχνιδιού. Έτσι επιλέχτηκε ο Toad ο σωματότυπος του οποίου, αλλά και το βάρος που κουβαλάει στο σακίδιο που βρίσκεται μόνιμα στην πλάτη του δεν επιτρέπουν την εκτέλεση κινήσεων όπως άλματα, ακόμα και αν πρόκειται για τα πιο μικρά. Κάθε ιστορία έχει έναν κακό και όπως σε πολλά παιχνίδια της Nintendo, η πλοκή έχει να κάνει με υπόθεση απαγωγής.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x