Games

Review Little Big Planet 3

Το LittleBigPlanet από το ντεμπούτο του κατάφερε να συγκεντρώσει τα εγκωμιαστικά σχόλια κοινού και κριτικών, με τον γενικότερο σχεδιασμό της Media Molecule να χαρίζει στον τίτλο πληθώρα βραβείων.

Το LittleBigPlanet από το ντεμπούτο του κατάφερε να συγκεντρώσει τα εγκωμιαστικά σχόλια κοινού και κριτικών, με τον γενικότερο σχεδιασμό της Media Molecule να χαρίζει στον τίτλο πληθώρα βραβείων.

Η συνέχεια το καθιέρωσε ως franchise και του χάρισε τον απόλυτα ξεχωριστό του χαρακτήρα, απελευθερώνοντας το gameplay -αλλά και τα εργαλεία δημιουργίας που προσφέρθηκαν στους παίκτες- από τα στενά πλαίσια του 2D platforming. Μια γενιά συστημάτων αργότερα, τη σκυτάλη αναλαμβάνει η Sumo Digital για την δημιουργία του επόμενου τίτλου της σειράς LittleBigPlanet, με την πλατφόρμα της Sony να είναι κάτι παραπάνω από έτοιμη για να υποδεχθεί τις περιπέτειες του Sackboy στην βιβλιοθήκη της. Είναι όμως το LittleBigPlanet 3 μια συνέχεια αντάξια της «κληρονομιάς» των προκάτοχών του;

Το video που συνόδευσε την αποκάλυψη του τίτλου στην E3 2014 σίγουρα έδωσε περισσότερες από αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον της σειράς, με την ιδέα της χρήσης διαφορετικών playable χαρακτήρων ταυτόχρονα να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και να χαρίζει μια νέα πνοή στο gameplay. Το κατά πόσο βέβαια αυτό συμβαίνει -και σε ποια έκταση- είναι μια άλλη υπόθεση. Στο LBP3 ο Sackboy ταξιδεύει στην χώρα του Bunkum, η οποία κάποτε σώθηκε με την βοήθεια τριών ηρώων, από τους 3 τιτάνες που έκλεψαν όλη την φαντασία και την δημιουργικότητα της χώρας. Ο αφελής Newton, ένας αδέξιος… ηλεκτρικός λαμπτήρας που ενσαρκώνεται από τον Hugh Laurie, απελευθερώνει κατά λάθος τους τιτάνες, έτσι οι παίκτες ξεκινάνε ένα ταξίδι στο Bunkum, με σκοπό να βρουν τους τρεις ήρωες και να ανατρέψουν το χάος που δημιουργήθηκε.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x