Running

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship (video)

Οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ

Το XTERRA Greece Championship, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα Off Road Triathlon, που φέτος συμπληρώνει τον έκτο χρόνο διεξαγωγής στην χώρα μας, φιλοξένησε η Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα ο μαγευτικός Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 29 Απριλίου,.

Φέτος οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ και ξεπέρασαν τις 450 σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα αθλητές από 35 χώρες του κόσμου, 37 επαγγελματίες 150 αθλητές από το εξωτερικό και οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου. Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται ως εκείνη των ρεκόρ αλλά και των ανατροπών στη μάχη για τις θέσεις στο βάθρο των νικητών.

Ο ελληνικός αγώνας που συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA.

Oι αγώνες προσφέρουν στο νικητή των ηλικιακών κατηγοριών, την δυνατότητα να προκριθεί και να αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Στην Πλάζ Βουλιαγμένης είχε στηθεί ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου από το Σάββατο οι αθλητές και θεατές είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την Expo area του αγώνα και να συμμετέχουν στις ξεχωριστές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.



Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, ο αγώνας ξεκίνησε με το σκέλος της κολύμβησης στις 09:00 το πρωί της Κυριακής. Μετά την πραγματοποίηση των 2 στροφών συνολικής απόστασης 1500 μέτρων στο νερό, οι αθλητές πήραν τα ποδήλατα τους από την ζώνη αλλαγής και συνέχισαν με τα δύσκολα 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας, για να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους με 10 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο.

Στο σκέλος της ποδηλασίας και του τρεξίματος, οι εκατοντάδες αθλητές του αγώνα, κινήθηκαν στους δασικούς δρόμους και μονοπάτια του ξεχωριστού ανάγλυφου της περιοχής. Η ομορφιά του αθλήματος και ο έντονος συναγωνισμός χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους θεατές του αγώνα, που βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής, όχι μονό στην Πλαζ της Βουλιαγμένης, σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, στους άνδρες ο Γάλλος Arthur Forissier, περσινός νικητής και του Ελβετικού XTERRA, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμό με χρόνο 2:15:51, αφήνοντας 2ο τον Ιταλό Marcello Ugazio, πρωταθλητή Ευρώπης στο ETU με 2:15:59 . Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Arthur Serrieres με 2:17:46, από τους νέους και πολλά υποσχόμενους αθλητές του XTERRA.

«Ήταν η πρώτη μου νίκη στην Ελλάδα. Φοβερή η τοποθεσία, λατρεύω αυτόν τον αγώνα. Μου αρέσει πολύ εδώ και σήμερα είχα την τύχη να έρθω στην πρώτη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είχα μια καλή διαδρομή στο κολύμπι ανοιχτής θάλασσας, το ποδήλατο στο βουνό και στο τέλος το τρέξιμο ήταν απόλαυση. Όλα ήταν τέλεια. Υπήρχαν παντού εθελοντές που ήταν πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα» δήλωσε ο Arthur Forissier.

inner

Στις γυναίκες στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Nicole Walters, από το Ηνωμένο Βασίλειο, με χρόνο 2:37:52. Η Walters με ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς στο Ρίο, ως συνοδός τυφλού αθλητή, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το παρθενικό της XTERRA Greece. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Τσέχα Helena Erbenova με 2:39:35, η οποία έχει κατακτήσει 4 XTERRA Greece. Το βάθρο συμπλήρωσε η Αυστριακή Carina Wasle με 2:39:59, προερχόμενη από την κατάκτηση του Asia Pacific Championship στις Φιλιππίνες.

inner

H Nicole Walters δήλωσε: «Όλα ήταν τέλεια στο XTERRA Greece. Η τοποθεσία και οι διοργάνωση είναι φανταστικές. Συμμετείχαν πολύ δυνατές αθλήτριες και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εγώ η νικήτρια στο πρώτο μου XTERRA Greece και στην πρώτη φορά που βρέθηκα στην Ελλάδα».

Από ελληνικής πλευράς Γρηγόρης Σουβατζόγλου με χρόνο 2:23:52 κατέλαβε την 10η θέση στους elite αθλητές και στις γυναίκες για 3η συνεχή χρονιά η Νάντια Συντζανάκη με χρόνο 3:00:09. Και οι 2 αθλητές προκρίθηκαν επάξια στο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Χαβάη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x