Running

Εξήντα αγώνες για τα 60 της χρόνια

Οι αγώνες δρόμου μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής. Και η Αν ΜακΚίντι, στα 60 της χρόνια, αποφάσισε να τους συνδυάσει με τον πιο ιερό σκοπό. Να κάνει την πεντάχρονη Μάρβεν να… μπορέσει να τρέξει μαζί της.

Μια άγνωστη -στον περισσότερο κόσμο- ασθένεια οδήγησε την Αν ΜακΚίντι σε μια σπουδαία απόφαση. Να τρέξει 60 αγώνες -όσα και τα χρόνια της- για να βοηθήσει την 5χρονη Μάρβεν να «αποδράσει» απ’ την κυστίνωση.

Η -συνταξιοδοτημένη πλέον- δασκάλα πιάνου γνώρισε την μικρή Μάρβεν σε ένα μικρό χωριό της Σκωτίας όπου κατοικούν. Η Κυστίνωση είναι σπάνια ασθένεια, που προκαλεί διαταραχές στην ανάπτυξη και προβλήματα στο συκώτι.

Η Αν ΜακΚίντι ξεκίνησε πριν 4 χρόνια προπονήσεις, για προσωπική ευεξία, όμως σύντομα ανακάλυψε τον σκοπό που την έκανε να τρέξει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα. Έβαλε στόχο, τρέχοντας έναν μεγάλο επίσημο αγώνα κάθε μήνα και διάφορους μικρότερους τοπικούς, να συμπληρώσει 60 αγώνες, όσα και τα χρόνια της, για να μαζέψει χρήματα για την μικρή Μάρβεν.

inner

«Η προπόνηση είναι φανταστική. Προσαρμόζεται στην ανάγκες του καθενός και με κάνει να νιώθω υπέροχα», σχολίασε η Αν που παλιότερα έτρεψε σε αγώνες όμως ένας τραυματισμός δεν της επέτρεψε να συνεχίσει.

inner

«Αυτό με έκανε να τρέξω ξανά και ιδιαίτερα όταν σκέφτηκα το “ Run 60 for 60”. Αποφάσισα να τρέξω για την Μόρβεν. Τα 10χλμ είναι μια νέα απόσταση για μένα. Βρίσκω την απόσταση μεγάλη πρόκληση. Είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό. Δεν μπορώ να ξεκινήσω αργά, γιατί οι υπόλοιποι θα τερματίσουν πριν ξεκινήσω και αντίστροφα. Αν ξεκινήσω πολύ γρήγορα θα έχω χάσει τη θέληση για… ζωή στα 6χλμ».

Η Αν έχει τρέξει μέχρι τώρα 27 αγώνες, ενώ ο ημιμαραθώνιος της Σκωτίας θα είναι σημείο σταθμός, αφού θα συμπληρωθούν 30. Ο στόχος των 60 αγώνων αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όταν θα συμπληρωθεί ένας χρόνος απ’ την έναρξη της προσπάθειάς της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x