Running

Όλη η Αθήνα, μια γιορτή

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεθνής διοργάνωσης του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, αφού συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 αθλητές. Δείτε αναλυτικά τους νικητές ανά κατηγορία.

Περισσότεροι από 15.000 αθλητές κάθε ηλικίας – ανάμεσά τους και διακεκριμένοι αθλητές - συμμετείχαν στον 4ο Ημιμαραθωνίο Αθήνας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να τρέξουν και να χαρούν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης.

Στον ημιμαραθώνιο (21 χλμ.) που ξεκίνησε στις 8 το πρωί συμμετείχαν 4.000 δρομείς και νικητής ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης με χρόνο 1:12:02, δεύτερος ο Γιώργος Μενής με 1:12:35 (πρωταθλητής Ελλάδος) και τρίτος ο Καραβίδας της με 1:12:58.

inner

«Αυτή ήταν μία αρχή για εμένα στη σεζόν μετά από μία εξάμηνη ξεκούραση. Μου είχαν βγει τραυματισμοί από την κούραση. Ήταν κουραστική αυτή η διαδρομή, αφού είχε αρκετές ανηφόρες. Με δυσκόλεψαν οι καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά υψηλή. Επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα ήθελα να κατακτήσω και τον τρίτο και τέταρτο ημιμαραθώνιο», δήλωσε ο Παρμάκης στο sport-fm.gr.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση κατέλαβε η Σοφία Ρήγα με χρόνο 1.21.58, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μάγδα Γαζέα με 1.22.04 και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.23.53.

inner

«Μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας είχα πάει στο Χιούστον, όπου και τραυματίστηκα. Επέστρεψα πιο δυνατή και είμαι ευχαριστημένη από το σημερινό αποτέλεσμα. Είχε ασυνήθιστη για την εποχή ζέστη και δεν είμαστε μαθημένοι για κάτι τέτοιο. Είχε λίγο κόσμο, αλλά ίσως φταίει το γεγονός ότι ήταν τριήμερο. Ωστόσο όσοι ήταν εδώ, μας έδωσαν μεγάλη δύναμη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Γιάννη Δαγκόγλου, με τον οποίο είμαστε εννιά χρόνια μαζί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, επίσης, την ομάδα μου, Ελευθέριο Βενιζέλο Χανίων», δήλωσε η Ρήγα στο sport-fm.gr.

Στα 5 χλμ έτρεξαν 7.000 δρομείς, αλλά με μία μικρή καθυστέρηση αφού επρόκειτο να ξεκινήσει στις 10:45 και τελικά ξεκίνησε στις 11:30.

Νικητής ήταν ο Χρήστος Καλλίας με 15.35, δεύτερος ήταν ο Γιώργο Μίνο (15.51) και τρίτος ο Βαγγέλης Μαλιόγλου (17.00). Από την πλευρά τους η Ελένη Θεοδωρακοπούλου (18.43), η Βασιλική Σπάθη (20.17), Βασιλική Λαλλά (23.13) ήταν οι τρεις πρώτες στις γυναίκες.

Τα 3 χλμ Wind ξεκίνησαν στις 8:20, όπου μεταξύ άλλων είχαν δηλωθεί η Βούλα Κοζομπόλη, η Χρύσα Μπισκιτζή, η Κλέλια Πανταζή, η Εύη Μωραϊτίδου, η Βούλα Ζυγούρη, ο Δημήτρης Μούγιος, ο Θωμάς Μπίμης, ο Νίκος Συρανίδης, η Φανή Χαλκιά αλλά και η Εύα Χριστοδούλου.

Νικητής ήταν ο Γιώργο Μίνο, αθλητής από τη Μύκονο, με 8:35, δεύτερος ο Πρώσος Κωνσταντίνος με 8:55 και τρίτος ο Αλιφιέρης Παναγιώτης από τον Πανιώνιο με 09:17. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ανδρικοπούλου Ζωή με 10:32 από την Ηλιούπολη, δεύτερη η Γκούπου Τάνια με 11:18 από την Ανατολή Νέας Ιωνίας και τρίτη η Ναβάρο Άντζελα με 11:27.

Παράλληλα, έτρεξαν 200 άτομα από ΑμεΑ και special Olympics, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε σε μαραθώνιο τυφλή αθλήτρια, με τον συνοδό της.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μαζί την υφυπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος ήταν μεταξύ των επισήμων που βράβευσαν τους αθλητές.

inner

Οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία λάμβαναν μετάλλιο, οι πρώτοι και Κύπελλο, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έπαιρναν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Υπήρχαν 800 εθελοντές και 100 άτομα ιατρικό προσωπικό με κορμό τον ΣΕΓΑΣ, καθώς και διασώστες, ενώ το ΕΚΑΒ και ο Ερυθρός Σταυρός συνεισέφεραν τα μέγιστα στη διοργάνωση.

inner

inner

Ρεπορτάζ: Αντιγόνη Μπούρα - Ανέστης Κατσανδρεδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x