Running

Περισσότεροι από 20.000 έτρεξαν στους δρόμους της Ελλάδας

Το τρέξιμο γίνεται τρόπος ζωής στην Ελλάδα, η οποία γέμισε ανθρώπους γεμάτους όρεξη να γεμίσουν τους δρόμους. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στη σειρά αγώνων Run Greece, όπου δήλωσαν συμμετοχή 20.000 δρομείς

Έξι σταθμούς και χιλιάδες χαμογελαστούς ανθρώπους περιλάμβανε το φετινό πρόγραμμα της σειράς αγώνων Run Greece. Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα ήταν οι στάσεις της σειράς αγώνων, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με μεγάλο χορηγό την WIND.

Η φετινή ήταν η τρίτη χρονιά στην οποία ο ΣΕΓΑΣ έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες πολίτες της περιφέρειας, να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία που προσφέρει η παρουσία σε ένα αθλητικό γεγονός, γιορτή για τις πόλεις της περιφέρειας. Παράλληλα δόθηκε η αγωνιστική ευκαιρία σε Έλληνες πρωταθλητές οι οποίοι προετοιμάζονταν για τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι στο σύνολο των διοργανώσεων δήλωσαν συμμετοχή στους αγώνες.

inner

Το Ηράκλειο ήταν η πόλη με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού δήλωσαν να πάρουν μέρος 4.361 δρομείς όλων των ηλικιών. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του κόσμου σε κεντρικά σημεία της πόλης και κατά μήκος της διαδρομής.

Η πόλη των ρεκόρ ήταν η Λάρισα, αφού εκεί σημειώθηκαν οι κορυφαίες επιδόσεις στις τρεις από τις τέσσερις αποστάσεις. Στα 10χλμ των Ανδρών ο Ιάσων Ιωαννίδης σημείωσε 32.39, στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών η Αναστασία Καρακατσάνη πέτυχε 35.04 και πλέον κατέχει τις τέσσερις καλύτερες επιδόσεις, που έχουν σημειωθεί στην απόσταση, στην ιστορία της διοργάνωσης. Στη Λάρισα έγινε και το ρεκόρ της απόστασης στα 5χλμ των Γυναικών, την οποία πέτυχε η Αναστασία Μαρινάκου με 17.49. Στον αγώνα της Λάρισας δήλωσαν συμμετοχή 3.598 περίπου 1.000 περισσότεροι από τον αγώνα του 2013.

inner

Η δεύτερη πόλη με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν η Πάτρα εκεί όπου εγγράφηκαν 4.233 δρομείς όλων των ηλικιών. Στην Πάτρα έγινε και νέο ρεκόρ στα 5χλμ Ανδρών, χάρη στον Μάρκο Γκουρλιά, που διένυσε την απόσταση σε 15.30.

Αύξηση συμμετοχών παρουσίασαν στο σύνολο τους όλες οι πόλεις, με τα Γιάννενα να έχουν 3.440 δρομείς, την Αλεξανδρούπολη 2.431 και την Καστοριά 2.369.

inner

Στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου η WIND πρόσφερε από 2.000 ευρώ σε έξι ιδρύματα των ισάριθμων πόλεων. Παράλληλα H BMW Group Hellas πρόσφερε χρηματικό έπαθλο στους καλύτεους αθλητές της κατηγορίας Νέων Α/Γ και Εφήβων- Νεανίδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x